Carnaval 2020

El Carnaval de Sitges tanca l’edició 2020 sense incidents greus

Els agents han treballat, per primera vegada, de forma especialitzada en tres tipus d’operatius: policia administrativa, trànsit i seguretat ciutadana

El Carnaval de Sitges tanca l’edició 2020 sense incidents greus. Ajuntament de Sitges

El Carnaval de Sitges tanca l’edició 2020 sense incidents greus. Ajuntament de Sitges

La Policia Local de Sitges ha fet una valoració molt positiva del dispositiu de seguretat realitzat durant el Carnaval, set dies en els que s’han atès 266 serveis i que han permès que el Carnaval 2020 hagi tancat sense incidents greus.

El regidor de Governació, Eduard Terrado, ha valorat molt positivament els resultats del dispositiu de seguretat “que s’ha planificat, organitzat i desplegat de forma coordinada per tal que tots puguem gaudir del Carnaval”, i ha agraït la feina de tots els membres dels cossos de seguretat i emergències, “més d’un miler de persones que han treballat una setmana sense descans”.

Rafael Pino, cap de la Policia Local, ha posat en relleu la implicació dels membres del cos durant una setmana de feina intensa, i ha destacat que “tot s’ha pogut atendre gràcies a la implicació del 100% de la plantilla de la Policia Local que han treballat sense descans amb jornades de fins a 10 i 12 hores, perquè tots els efectius saben el què significa ser policia a Sitges, i què significa per a Sitges el seu Carnaval”.

La Policia també ha destacat els bons resultats del nou sistema de treball per àmbits especialitzats que s’ha desplegat en aquesta edició del Carnaval. El dispositiu s’ha organitzat en 3 operatius diferents: Policia Administrativa, Trànsit i Seguretat Ciutadana.

La secció de Policia Administrativa (UPA) ha estat formada per dos equips especialitzats. El primer equip –configurat per un sergent, un caporal i 11 agents especialitzats en tasques d’inspecció i control–, ha treballat de paisà amb l’objectiu de detectar i denunciar diferents infraccions. A més del control de la venda de begudes i menjar no autoritzat, des de dijous d’Arribo i fins dimecres de Cendra han realitzat 3 denúncies per tinença de drogues, una acta per tinença d’armes i s’ha detingut una persona per delicte d’odi, entre altres.

L’altre dispositiu, equipat amb gos detector de drogues (K-9) i comandat per un altre sergent, ha dut a terme diversos controls especialitzats en drogues i armes prohibides durant els quals s’han controlat 512 persones i se n’han denunciat 65.

La Policia Local ha destacat el caràcter preventiu d’aquests controls, que tenen com a objectiu “evitar el consum de substàncies que sovint acaben generant altres conductes greus com baralles, conflictes d’ordre públic o lesions”, segons ha explicat el cap de la Policia Local, Rafael Pino.

Pel que fa a l’operatiu de Trànsit, que es duu a terme amb l’objectiu d’evitar accidents,  la Policia ha dut a terme un total de 7 controls planificats en diferents ubicacions i 96 vehicles aturats. De les 82 proves d’alcoholèmia realitzades s’han realitzat 11 denúncies per delictes contra la seguretat viària (test d’alcoholèmia amb resultat per sobre del 0,60%), 7 alcoholèmies positives tipificades com a infraccions administratives (test d’alcoholèmia amb resultat per sota del 0,60%) i 2 denúncies per positiu en drogues. A més, s’han denunciat 2 conductors per conduir mentre parlaven per telèfon, 1 persona per conduir un vehicle sense assegurança i s’han realitzat 16 denúncies per circular sense cinturó de seguretat.

L’operatiu de Seguretat Ciutadana, en coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra i amb el suport de 100 persones de seguretat privada, ha estat especialment enfocat a l’eix d’oci nocturn abans, durant i després de les Rues de la Disbauxa i l’Extermini. La Policia ha destacat la reducció de baralles respecte altres anys i el desenvolupament sense incidències destacables de totes les rues, tant les infantils com les adultes.

Tanmateix, la Policia destaca la detenció de dos homes per presumpte delicte de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere i un altre per robatori amb violència.

El cap de la Policia Local, Rafael Pino, ha posat en valor el fet que la majoria d’actes del Carnaval s’hagin desenvolupat sense cap incidència, com és el cas de la Gala Drac Queen, l’Arribo, les visites a les escoles, la cursa de llits o l’Enterro, actes que suposen una gran tasca de preparació ja que requereixen de reserves d’estacionament, hores de pilotatge, talls de circulació i molta planificació.

A més, Pino ha manifestat que, en paral·lel al Carnaval, la Policia Local ha seguit desenvolupant els serveis ordinaris, com la protecció escolar, la protecció i seguretat de Garraf i Les Botigues, el control de venda ambulat, accidents de trànsit i tots els requeriments dels ciutadans i ciutadanes.

Tasques dutes a terme per la Unitat de Policia Administrativa (UPA):

Clausura de diverses barres no autoritzades
Comissat de menjar sense control sanitari
7 actes per venda ambulant
1 acta per discriminació en un bar
3 denúncies per tinença de drogues
1 acta per tinença d’armes
1 detingut per delicte d’odi
Control a 512 persones en l’operatiu per evitar l’entrada d’armes prohibides i drogues, durant el qual s’han denunciat 65 persones per tinença de drogues i s’ha comissat: 
2 bats de beisbol
navalles automàtiques
navalles
defenses extensibles

Tasques dutes a terme pel dispositiu K-9 (amb gos detector de drogues):

Control a 512 persones en l’operatiu per evitar l’entrada d’armes prohibides i drogues, durant el qual s’han denunciat 65 persones per tinença de drogues i s’ha comissat:

2 bats de beisbol
navalles automàtiques
navalles
defenses extensibles

Tasques dutes a terme per la Unitat de Trànsit:

7 controls
96 vehicles aturats
82 proves d’alcoholèmia
18 denúncies per alcoholèmia positiva (11 delictes i 7 infraccions administratives)
2 denúncies per positiu en drogues
2 denúncies per parlar per telèfon mentre es condueix
1 denúncia per vehicle sense assegurança
16 denúncies per circular sense cinturó de seguretat
11 delictes més contra la seguretat viària

Tasques de Seguretat Ciutadana (en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i amb el suport d’agents de seguretat privada):

Control de l’eix d’oci nocturn
Intervenció en baralles
Detenció de 2 homes per presumpte delicte de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere
Detenció d’un home per robatori amb violència

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!