Un viatge en solitari

Calafell apadrina un projecte per fer visible la fibromiàlgia

La periodista Cristina García Lucena produeix un vídeo en què relata la seva experiència personal amb la malaltia

Redacció Calafell 02-03-2020 15:33 Lectures 2146

L’Ajuntament de Calafell apadrina un projecte que s’està posant en marxa per fer visible la fibromiàlgia. És una iniciativa per a informar i conscienciar a la societat, metges i estaments polítics, de la gravetat de la situació en la qual viuen els cada cop més nombrosos afectats per aquesta malaltia incurable.

“Es tracta de donar veu a les persones que pateixen en silenci un dolor i cansament insuportables que no poden pal·liar amb res i que, a més a més, són injustament incompreses”, diu la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament, Helena Rubio.

La campanya té el punt de partida en un vídeo realitzat per Cristina Garcia Lucena, periodista i malalta de fibromiàlgia, titulat “Fibromialgia: un viaje en solitario”. García, afincada a Calafell, té una llarga trajectòria als mitjans de comunicació catalans i com a productora audiovisual. Va haver de deixar la seva feina a causa de la fibromiàlgia.

“Fibromialgia: un viaje en solitario” és un vídeo que l’autora ha volgut fer sola i sense equips professionals, per mostrar a través de la seva experiència què és, i com afronta ella, aquesta patologia. García explica: “La idea és explicar el que ens costa treballar, o acabar un projecte o fer qualsevol altra feina, a les persones que patim fibromiàlgia”. Afegeix: “Jo sóc periodista i he fet milers de vídeos. En aquest no volia tan sols mostrar què és la fibromiàlgia, d’on ve i com es podria atacar, sinó com la visc jo com a persona”.

Dissabte vinent, 7 de març, es farà una primera projecció, adreçada a autoritats sanitàries, professionals de la salut, col·lectius de persones afectades i mitjans de comunicació. A continuació, començarà una gira de projeccions públiques per diferents municipis del Baix Penedès i, en general, a tot arreu on es pugui arribar. En l’acte del 7 de març, la primera projecció anirà acompanyada d’una exposició sobre la situació actual dels afectats de fibromiàlgia a Espanya, a càrrec de Cristina Garcia Lucena; Helena Rubio, tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament; Soraya del Valle, psicòloga, i Sandra Granado, presidenta d’Afibromed. Tant Del Valle com Granado tenen també fibromiàlgia i el seu testimoni no és únicament professional. Hi haurà un torn de preguntes del públic assistent.

Calafell apadrina un projecte per fer visible la fibromiàlgia. EIX
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres