Alerta sanitària

Sitges reforça la neteja amb aigua i desinfectant als carrers

L'Ajuntament suspèn les obres privades que no garanteixen les mesures de seguretat i de salut

Sitges reforça la neteja amb aigua i desinfectant als carrers. Ajuntament de Sitges

Sitges reforça la neteja amb aigua i desinfectant als carrers. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges ha intensificat la neteja amb aigua i productes desinfectants als carrers, voreres, baranes i zones freqüentades de la vila, com el Centre d’Atenció Primària (CAP), mercat, farmàcies o residències.

Des d’aquest dilluns la regidoria de Via Pública ha modificat els serveis de neteja viària i recollida de residus per adaptar-se a la situació derivada del coronavirus. Així, s’ha reforçat la neteja de contenidors, especialment en aquelles parts que tenen més contacte amb els usuaris (com ara les manetes o les tapes) i de determinades zones de pas amb l’objectiu d’evitar els contagis.

Seguint les indicacions de la Generalitat i de l’Estat, i per tal de permetre el confinament del major nombre possible d’operaris del servei de neteja i recollida de residus, l’Ajuntament ha reduït alguns serveis urbans.

En aquest sentit, des del servei es recorda que s’ha eliminat el sistema de recollida de mobles i trastos vells i que s’ha tancat la deixalleria, i es fa una crida a la ciutadania perquè no deixi residus fora dels contenidors, amb l’objectiu de tenir treballant al carrer només les persones indispensables per a la recollida de residus No obstant, per a urgències es pot demanar la recollida d’algun objecte voluminós puntualment a 938 94 75 25.

L’Ajuntament de Sitges ha adoptat noves mesures per evitar la propagació del coronavirus i ha decretat suspendre les obres de promoció privada a l’espai públic que no respectin en la seva integritat les mesures de confinament i de contenció de la malaltia establertes pel govern de la generalitat i de l'estat. Aquests treballs es realitzaran amb mesures de prevenció i protecció contra la Covid-19 establertes per les autoritats sanitàries. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha signat el decret aquest dijous i serà vigent mentre duri l’estat d’alarma.

El decret recomana suspendre totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública. Caldrà que el promotor presenti telemàticament una declaració responsable en la qual garanteixi l’obligat compliment de les mesures de seguretat i de salut.
Les obres que es puguin executar s’hauran de fer en un horari de treball especial: de dilluns a divendres de 9.30 a 13 h i de les 14 a 19.30 h i dissabtes de 9.30 a 15 hores. Durant la vigència de l’estat d’alarma també queden prohibides les obres d’enderrocs, moviments de terres, fonamentació, estructures i totes aquelles intervencions especialment sorolloses.

Aquesta mesura, se suma a la que ja es va iniciar el dilluns de suspensió de les obres públiques. Malgrat l’aturada, el consistori manté, com a excepció, determinades actuacions a la via pública i al nou estadi municipal per garantir la seguretat de les persones. Una vegada finalitzin aquestes tasques també s’aturarà l’obra. En aquest cas, el decret signat dilluns en el que ja es recollia la suspensió d’obra pública establia que només quedaven excloses les actuacions que calgui dur a terme de manera urgent i que estiguin justificades per garantir la seguretat de les persones o de l’entorn.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local