Solidaritat

Sitges inicia una campanya per buscar cosidores i cosidors voluntaris per confeccionar mascaretes

Per poder col·laborar en aquesta iniciativa solidària cal tenir teixit de cotó 100%

Sitges inicia una campanya per buscar cosidores i cosidors voluntaris per confeccionar mascaretes. Ajuntament de Sitges

Sitges inicia una campanya per buscar cosidores i cosidors voluntaris per confeccionar mascaretes. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la crisi sanitària del coronavirus i la manca de material de protecció individual, l’Ajuntament de Sitges ha començat a coordinar una xarxa popular de confecció i distribució de mascaretes per contenir la Covid-19. L’objectiu és destinar-les a totes les treballadors i treballadors municipals o voluntàries i voluntaris que s’han de desplaçar pel carrer o que han de treballar de cara al públic. Per col·laborar-hi, les cosidores i els cosidors només han de disposar de teixits de cotó 100% i d’una màquina de cosir perquè elaborarien les mascaretes des de casa seva.

El regidor de Participació Ciutadana, Xavier Salmerón, destaca que "cal tenir present que aquest exemple d'autoorganització popular requereix una tasca important de coordinació, gestió de voluntàries i complir amb les mesures de seguretat i higiene". El treball transversal de l’Ajuntament de Sitges implica també altres departaments. Aquesta iniciativa continua la línia del treball transversal dut a terme per l’Ajuntament de Sitges en la lluita contra el coronavirus. Segons Xavier Salmerón, "des de Promoció Econòmica s'està contactant amb centres odontològics i mèdics de Sitges per poder portar les mascaretes i poder-les esterilitzar”.

La confecció de mascaretes és un nou gest solidari que s’afegeix a la bossa de voluntaris i voluntàries que també es coordina des de l’Ajuntament de Sitges per portar aliments i medicaments a la gent gran i a les persones vulnerables. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local