Confinament

El CGPJ deixa que cada jutge decideixi sobre la guarda dels menors de pares separats durant el confinament

Admet que els jutges d’una mateixa zona acordin criteris comuns, després que ho fessin els de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Comissió Permanent de Consell General de Poder Judicial ha acordat que correspon al jutge la decisió pertinent sobre la suspensió, alteració o modulació del règim de custòdia, visites i estades dels fills menors acordat en els procediments de família si l’estat d’alarma afecta les mesures acordades. El CGPJ assenyala que les mesures adoptades judicialment en els procediments de família no queden afectades per la regla general de suspensió de terminis i actuacions processals durant l'estat d'alarma, ja que es consideren mesures a executar segons una sentència.

No obstant això, la comissió admet que l'execució pràctica del règim establert es pot veure afectada pel confinament, ja que "la necessitat de preservar la salut dels fills i dels progenitors pot imposar, segons les circumstàncies, la modulació o la modificació del règim de custòdia, visites i estades, alterant o suspenent l'execució de les mesures acordades o determinant una particular forma de fer-les". Si no hi ha acord entre els pares, serà un jutge qui determinarà el nou règim de visites provisional, sobretot si els punts de trobada familiar estan tancats o limitats. El consell també admet que els jutges d’una zona determinada unifiquin criteris, com van fer fa uns dies els de Barcelona, que van decidir que el menor es quedés amb el progenitor que en tingués la guarda en aquell moment.

La comissió també ha acordat incloure entre els serveis essencials dels jutjats socials els processos judicials sobre el dret a adaptació i reducció de l’horari laboral a causa del confinament per l’estat d’alarma. Per últim, la comissió ha aprovat una guia sobre com actuar quan algun membre del personal de l’administració de justícia sigui sospitós de tenir el virus.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local