Crisi del coronavirus

Vilafranca acull una campanya especial de donació de sang de dimecres a divendres

La donació serà a Cal Figarot i cal reservar hora per donar a donarsang.gencat.cat/vilafranca per evitar esperes.

Redacció Vilafranca del Penedès 23-03-2020 12:09 Lectures 568

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per incrementar el ritme de donacions. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més. Per aquest motiu és essencial que qui pugui vagi a donar sang en els propers dies.

Vilafranca, amb el suport de l’Ajuntasment, s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Els dies 25, 26 i 27, Cal Figarot, seu dels Castellers  de Vilafranca, comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14h i de 16.30 a 20h. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/vilafranca per evitar esperes.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques:

-      Tenir entre 18 i 70 anys

-      Pesar 50 quilos o més

-      Trobar-se bé de salut

-      En cas de ser dona, no estar embarassada

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tots els espais de donació oberts.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres