Crisi del coronavirus

Es comencen a distribuir les targetes moneder als ajuntaments per a les famílies del Garraf amb beca menjador

La primera tramesa que ha rebut el Consell Comarcal del Garraf és de 1.814 de targetes i s’espera que properament arribin les 680 restants

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-03-2020 19:46 Lectures 1665

El Consell Comarcal del Garraf ha distribuït a les regidories de serveis socials dels ajuntaments de la comarca les targetes moneder que ha emès la Generalitat de Catalunya, a través dels Departaments d’Educació i de Treball, i Afers Socials i Famílies, per tal de garantir els ajuts de menjador durant l’emergència sanitària causada pel COVID-19. Els ajuntaments han organitzant diferents sistemes per fer arribar als infants i les seves famílies la targeta moneder, tot evitant que s’hagin de mobilitzar per a recollir-les.

La primera tramesa que ha rebut el Consell Comarcal del Garraf és de 1.814 de targetes i s’espera que properament arribin les 680 restants, per a cobrir els àpats dels 2.471 infants que tenen adjudicades les beques del 100% i del 50% del servei de menjador a la comarca.

La targeta moneder garantirà als menors beneficiaris d’ajuts de menjador, en els nivells educatius del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, la continuïtat d’aquestes beques durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura de prevenció. En aquest sentit, s’ha carregat a cada família l'import de la prestació diària (4 € per dia i per infant) pels primers deu dies del tancament. Així, la targeta té un saldo de 40 € inicials.

Les targetes moneder podran ser utilitzades en qualsevol comerç d’alimentació que tingui datàfon. No cal operativa prèvia per activar-les, un cop lliurada es poden fer servir directament als establiments i seran vàlides durant un any.

Durant aquests dies els Departament d’Educació de Treball, i Afers Socials i Famílies han treballat conjuntament amb els consells comarcals de Catalunya i aquests amb la globalitat dels ajuntaments. En aquest sentit, el Consell Comarcal del Garraf vol posar en valor el treball de les regidories dels àmbits de serveis socials de la comarca i vol agrair de manera especial als equips professionals dels ajuntaments i de l’ens comarcal, implicats en la gestió i distribució de les targetes a les famílies dels sis municipis.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres