Crisi del coronavirus

Àltima extrema les precaucions a tots els serveis funeraris del Penedès i el Garraf

Es prioritzen totes les tramitacions per via telefònica i s’ha habilitat un servei d’atenció psicològica gratuït per a famílies que aquests dies pateixin una defunció

Actualment només es poden celebrar vetlles als centres de Vilafranca, Vilanova i Sitges limitades a mitja hora de durada i a l’assistència d’un màxim de cinc persones

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-03-2020 18:35 Lectures 1477

Àltima està intensificant les mesures a les comarques del Penedès i el Garraf per adaptar-les a les circumstàncies excepcionals arran de la pandèmia de Covid-19 i evitar el risc de contagi entre els usuaris però també entre el personal funerari, ja que és imprescindible que la companyia pugui seguir prestant aquest servei essencial.

En aquests moments, Àltima amplia les restriccions a tots els centres del Penedès i el Garraf, també als principals de Vilafranca, Vilanova i Sitges, que romanen tancats al públic, i prioritza l’atenció telefònica per a totes les tramitacions, limitades exclusivament a les gestions essencials per poder prestar el servei funerari. L’empresa funerària no permet en cap cas la celebració de cerimònies i en recomana l’ajornament fins passat l’estat d’alarma i, en cas de defunció per Covid-19, un cop superada la quarantena d’almenys un mes per part de la família. Pel que fa a les vetlles, actualment només es poden celebrar als centres de Vilafranca, Vilanova i Sitges limitades a mitja hora de durada i a l’assistència d’un màxim de cinc persones. En el cas dels difunts per coronavirus, s’impedeix la vetlla. Així mateix, i tal i com estipulen les autoritats sanitàries, no es pot practicar cap condicionament al difunt, per la qual cosa és obligatori que el fèretre es mantingui tancat en tot moment. Unes condicions que es poden veure modificades en funció de l’evolució de la situació per poder fer front a tots els serveis.

Davant la impossibilitat de poder retre el comiat necessari en aquests moments, Àltima ha habilitat un telèfon d’assistència psicològica per a totes les famílies que ho necessitin, un servei coordinat per un equip de professionals, gratuït i personalitzat.

Tot i que, a data d’avui, Àltima està podent fer front a la situació d’excepcionalitat gràcies a una operativa que cada dia es revisa segons les necessitats i previsions, Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima, “el que més ens preocupa és la falta de material i equipaments EPI, ja que en cas necessari, això dificulta i endarrereix operacionalment els serveis, aspecte gens convenient davant la situació en què ens trobem”.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres