Alerta sanitària

L'Ajuntament de Vilanova impulsa noves maneres per arribar als col·lectius més vulnerables aquests dies

S'ha posat en marxa la coordinació amb les farmàcies per detectar casos de persones grans que puguin necessitar suport durant el confinament

L'Ajuntament de Vilanova impulsa noves maneres per arribar als col·lectius més vulnerables aquests dies. Policia local de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova impulsa noves maneres per arribar als col·lectius més vulnerables aquests dies. Policia local de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En uns moments en que els canals de comunicació habituals no poden funcionar amb normalitat, l'Ajuntament ha impulsat accions per reforçar l'atenció al col·lectiu de gent gran, especialment a aquelles persones que viuen soles.

Així, periòdicament se les contacta per telèfon per comprovar que tenen les necessitats cobertes, que es troben bé de salut, i també per donar-los suport emocional en uns moments en que és molt fàcil sentir-se sol.

A més de totes les persones amb dependència amb qui l'Ajuntament contacta a través dels circuits habituals, i del servei de Teleassistència, que també ha augmentat la intensitat de trucades i les persones usuàries, s'ofereix atenció a les persones d'edat avançada que viuen soles.

La regidora de Dependència, Mercè Mateo, ha explicat que es vol detectar altres casos que poden necessitar ajuda aquests dies “per això hem posat en marxa un dispositiu de coordinació amb les farmàcies, un espai que ens pot ajudar a detectar aquests casos, ja que les persones grans hi van a buscar medicaments, i sovint verbalitzen que necessiten suport”.    

El procediment establert permet que en cas que es detecti una persona gran vulnerable, l'Ajuntament valorarà el cas, i si és necessari posarà en marxa el servei de voluntariat de la Xarxa de Suport Ciutadana per fer trucades per reconfortar les persones grans que no estan dins els circuits habituals d'atenció.

A banda, per continuar donant atenció a les persones vulnerables, aquests dies que s'ha hagut de tancar el servei de menjador social de La Plataforma, s'ha buscat la manera de preparar els àpats i distribuir-los en carmanyoles en un espai habilitat de La Plataforma. També s'ha augmentat en més d'un 60% les perosnes que fan ús del servei d'àpats a domicili per a totes aquelles persones que no poden cuinar per elles mateixes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local