Alerta sanitària

52 positius per coronavirus entre els residents de les residències Ricard Fortuny i Inglada Via de Vilafranca

Des del principi de l’emergència sanitària hi ha hagut 5 defuncions en tots dos centres

Redacció Vilafranca del Penedès 06-04-2020 17:06 Lectures 2979

L’Ajuntament de Vilafranca informa sobre la situació de les residències de gent gran de Vilafranca arran de la pandèmia del Coronavirus-COVID-19.

En aquests moments i segons les dades ofertes pels mateixos centres, al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny en aquest moment hi ha 32 persones positives per COVID-19 a la part de residència i cap cas en l’àmbit sociosanitari. Des del principi de l’emergència sanitària hi ha hagut 3 defuncions. Avui s’acaba la desinfecció de tot el centre que s’ha dut a terme amb la gestió de l’Ajuntament i a instàncies del mateix centre. i s’ha habilitat un servei de comunicació amb els familiars per informar sobre l’evolució dels pacients.

Pel que fa a la Residència Inglada Via, les persones positives són 20. Des del principi de l’emergència sanitària hi ha hagut 2 defuncions. Actualment la majoria de les persones positives per COVID-19 estan en tractament però no estan greus. La cura es fa des del personal del centre i amb la col·laboració d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS). Els casos greus es deriven a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Les famílies dels pacients són informades puntualment i la residència ha habilitat la part de l’edifici que dóna al carrer Oriol per a les persones sanes i la part que dona al carrer Hermenegild Clascar per a les persones positives. La residència també ha estat desinfectada totalment.

Les altres dues residències de gent gran de Vilafranca, Residència Mare Ràfols i Residència Josefina Mata, no han registrat casos positius. En tots els casos s’està fent tot allò que estableix el Departament de Salut i amb col·laboració amb el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf i de l’Institut Català de la Salut.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No