Justícia

El CGPJ proposa habilitar el mes d'agost per reduir el col·lapse quan s'aixequi el confinament

També proposa reduir tràmits processals, fer-ne molts telemàticament i més sentències 'in voce'

ACN Barcelona 08-04-2020 9:05 Lectures 1129
El CGPJ proposa habilitar el mes d'agost per reduir el col·lapse quan s'aixequi el confinament. ACN

El CGPJ proposa habilitar el mes d'agost per reduir el col·lapse quan s'aixequi el confinament. ACN

La Comissió Permanent del Consell General de Poder Judicial proposarà aquest dimecres un centenar de mesures organitzatives i processals per al pla de xoc amb el qual es pretén evitar el col·lapse de l'administració de justícia després de la fi de l'estat d'alarma. Una de les més cridaneres és habilitar l'agost per a tràmits processals ordinaris. L'objectiu és agilitzar al màxim la resolució d'aquells assumptes la demora dels quals incideixi més negativament en la recuperació econòmica i en l'atenció als col·lectius més vulnerables i proporcionar als jutges un escenari fiable per a la tornada a la normalitat, amb mecanismes que els permetin afrontar amb menys dificultat l'increment de les càrregues de treball a què hauran de fer front.

El text serà complementat amb altres documents de treball que inclouran propostes en els següents àmbits: solució extrajudicial de conflictes, protecció als col·lectius més vulnerables, mesures tecnològiques i formació de la carrera judicial.

Entre les mesures que es proposen figuren l'aplicació de mecanismes de reforç en els òrgans que resultin sobrecarregats; l'establiment de normes de repartiment i especialització dels jutjats en l'ordre civil excedint l'àmbit territorial del partit judicial, com ja passa en les jurisdiccions contenciosa-administrativa i social; i l'habilitació plena del mes d'agost per a la tramitació i resolució ordinària dels processos judicials.

També es proposa desincentivar els litigis amb posicions injustificables, dictar sentències oralment i gravades en vídeo, la supressió d'alguns recursos contra interlocutòries en l'àmbit penal, la reducció de tràmits processals o la possibilitat que es puguin fer per via telemàtica, entre altres.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No