Justícia

El CGPJ proposa habilitar el mes d'agost per reduir el col·lapse quan s'aixequi el confinament

També proposa reduir tràmits processals, fer-ne molts telemàticament i més sentències 'in voce'

El CGPJ proposa habilitar el mes d'agost per reduir el col·lapse quan s'aixequi el confinament. ACN

El CGPJ proposa habilitar el mes d'agost per reduir el col·lapse quan s'aixequi el confinament. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Comissió Permanent del Consell General de Poder Judicial proposarà aquest dimecres un centenar de mesures organitzatives i processals per al pla de xoc amb el qual es pretén evitar el col·lapse de l'administració de justícia després de la fi de l'estat d'alarma. Una de les més cridaneres és habilitar l'agost per a tràmits processals ordinaris. L'objectiu és agilitzar al màxim la resolució d'aquells assumptes la demora dels quals incideixi més negativament en la recuperació econòmica i en l'atenció als col·lectius més vulnerables i proporcionar als jutges un escenari fiable per a la tornada a la normalitat, amb mecanismes que els permetin afrontar amb menys dificultat l'increment de les càrregues de treball a què hauran de fer front.

El text serà complementat amb altres documents de treball que inclouran propostes en els següents àmbits: solució extrajudicial de conflictes, protecció als col·lectius més vulnerables, mesures tecnològiques i formació de la carrera judicial.

Entre les mesures que es proposen figuren l'aplicació de mecanismes de reforç en els òrgans que resultin sobrecarregats; l'establiment de normes de repartiment i especialització dels jutjats en l'ordre civil excedint l'àmbit territorial del partit judicial, com ja passa en les jurisdiccions contenciosa-administrativa i social; i l'habilitació plena del mes d'agost per a la tramitació i resolució ordinària dels processos judicials.

També es proposa desincentivar els litigis amb posicions injustificables, dictar sentències oralment i gravades en vídeo, la supressió d'alguns recursos contra interlocutòries en l'àmbit penal, la reducció de tràmits processals o la possibilitat que es puguin fer per via telemàtica, entre altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local