Curs 2020/21

La fira educativa Zona E del Garraf se celebra enguany de manera virtual

Tota l'oferta formativa i professional postobligatòria de la comarca, a més dels diferents graus universitaris, a l'abast de tothom en una pàgina web

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-04-2020 14:58 Lectures 2741
La fira educativa Zona E del Garraf se celebra enguany de manera virtual. Ajuntament de Vilanova

La fira educativa Zona E del Garraf se celebra enguany de manera virtual. Ajuntament de Vilanova

La fira Zona E celebra aquest mes d'abril el seu desè aniversari. I des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'havia previst fer un pas més i completar l'oferta d'ensenyaments postobligatoris amb l'oferta de les diverses universitats del país. La crisi sanitària provocada pel coronavirus ha fet que s'hagi hagut de replantejar la celebració de la Fira, i s'ha fet un esfroç per poder-li donar un format virtual.

Així, tothom qui vulgui conèixer què es pot estudiar a la comarca després de l'ESO o després dels cicles formatius i el Batxillerat, ho trobarà a la nova web de la Zona E virtual. La regidora d'Educació i Ocupació, Mercè Mateo, ha lamentat que aquesta edició no es pugui celebrar de forma presencial, tal i com estava programada, entre el 15 i el 17 d'abril.  “Per això hem preparat una Zona E virtual, on podreu trobar tot el que ja havíem programat per a aquesta desena edició, que és la incorporació de la formació en universitats”, ha dit Mateo.

La regidora explica que “la Zona E virtual ofereix com a novetats un espai de preguntes freqüents, i un punt d'orientació en aliança amb l'Oficina Jove, on podreu adreçar els vostres dubtes i preguntes, i us respondrem en un termini màxim de 48 hores”. A la web es pot consultar tota l'oferta formativa d'estudis postobligatoris que hi ha a la comarca del Garraf, tant per centres educatius com per tipus estudis. També hi ha un espai on es pot accedir a la informació de totes les universitats catalanes, que ofereix un enllaç a altres webs amb oferta universitària: Unifira i el Canal Universitats.

La pàgina web és un espai viu i dinàmic, on s'aniran incorporant totes les novetats per ajudar en l'orientació professional de tothom qui vulgui seguir estudiant després de l'ESO.

L'Oficina Jove Garraf, també a la Zona E

El punt d'informació i orientació de la web de la Zona E permet atendre consultes a través del correu electrònic, el telèfon i el whatsapp. A més, aquest punt disposa de vídeos explicatius del Batxillerat, els Cicles Formatius de Grau Mitjà i el Programa de Formació i Inserció, i també hi ha un apartat de preguntes freqüents. Aquesta informació es completa a la seva pàgina web de l'Oficina Jove Garraf, on es disposa d'un apartat titulat “Ja saps què faràs després de l'ESO?”. S'hi poden trobar diversos materials i recursos per fer una bona tria, com una guia amb els diferents itineraris que es poden seguir i l'oferta que hi ha la comarca, recursos d'autoconeixement, una guia de l'oferta educativa a la comarca, els vídeos per a l'orientació i enllaços a tots els recursos agrupats per tipus d'ensenyament.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No