Setmana Santa 2020

Degoteig de denúncies a veïns amb segona residència a la costa del Baix Penedès per Setmana Santa

Els municipis mantindran les tanques i els controls policials mentre duri l'estat d'alarma

ACN/ Roger Segura El Vendrell 14-04-2020 9:22 Lectures 1931
Controls de la policia local de Calafell per fer complir el confinament durant la Setmana Santa. Ajuntament de Calafell

Controls de la policia local de Calafell per fer complir el confinament durant la Setmana Santa. Ajuntament de Calafell

Malgrat els controls policials i les tanques instal·lades en alguns municipis de la Costa Daurada, el degoteig de denúncies a veïns amb segona residència ha continuat per Setmana Santa. Al Vendrell, 31 de les 136 sancions imposades entre dimecres i diumenge per no respectar el confinament corresponien a persones foranes. "És preocupant perquè això vol dir que n'han vingut més, ja que no és possible tancar-ho tot les 24 hores", lamenta l'alcalde, Kenneth Martínez. A Cambrils s'han sancionat veïns de Saragossa, Lleida i Girona. Altres municipis han optat per fer controls a dins i fora dels supermercats per enxampar-los mentre fan la compra. A Torredembarra s'han imposat una setantena de denúncies i, a Calafell, una desena.

El Vendrell va ser un dels primers municipis que va col·locar tanques en accessos secundaris a urbanitzacions per barrar el pas als turistes i, entre dimecres i diumenge, la Policia Local en va enxampar 31. "Encara hem d'insistir molt i fer molta pedagogia. Tornarem a gaudir de les platges, però ara no toca", assenyala l'alcalde, Kenneth Martínez, a l'ACN.

Davant d'aquest escenari, l'ajuntament mantindrà els tancaments, pensats per canalitzar el trànsit i evitar la picaresca. "També dels veïns del Vendrell que incompleixen les restriccions", precisa Martínez. Alhora, la Policia Local del Vendrell fa ús d'un dron que ha permès enxampar una persona passejant els gossos a la vora del mar, entre d'altres.

Ofensiva als supermercats

A Calafell, on es van tancar diversos accessos amb barreres de formigó, la Policia Local continua enxampant infractors. Només durant la jornada de diumenge es van imposar 22 denúncies per incomplir l'estat d'alarma. La meitat corresponien a sancions imposades a les entrades dels supermercats a persones amb segona residència a Calafell.

Aquesta estratègia també l'han fet servir a Torredembarra (Tarragonès), juntament amb un reforç del patrullatge amb agents de paisà per les urbanitzacions. "Tancar el poble és impossible i l'única manera que tenim és vigilar els llocs de més afluència, com ara els supermercats, i demanar-los la identificació", justifica l'alcalde, Eduard Rovira, a l'ACN.

Entre dijous i diumenge, la Policia Local ha denunciat una setantena de persones no residents . Dijous van ser 36, divendres 11, dissabte 16 i diumenge 5. Rovira ha valorat que "finalment no s'ha desplaçat tanta gent" i que la gran majoria han respectat el confinament. El volum de brossa generada o el consum d'aigua no han patit variacions rellevants respecte les setmanes anteriors, però l'Ajuntament avisa que mantindrà els controls.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No