Religió

L'imam del Vendrell fa una pregària amb megafonia al carrer prèvia a l'inici del Ramadà

La convocatòria s'havia de seguir des de les cases, però molts fidels van decidir sortir al carrer per seguir-la. La Policia Local aixeca acta dels fets per l'incompliment de les restriccions de l'estat d'alarma

L'imam del Vendrell fa una pregària amb megafonia prèvia a l'inici del Ramadan. EIX

L'imam del Vendrell fa una pregària amb megafonia prèvia a l'inici del Ramadan. EIX

L'imam del Vendrell va fer aquest divendres al vespre una pregària amb megafonia prèvia a l'inici del Ramadan. Segons han confirmat fonts municipals, la convocatòria havia estat anunciada a les autoritats locals i s'havia de seguir des de les cases per complir amb el confinament que estableix l'estat d'alarma, però molts fidels van decidir sortir al carrer amb mascaretes i seguir l'oració d'a prop.

La iniciativa, impulsada per l'Associació Cultural de Joves i Esports de Catalunya del Vendrell, pretenia que els feligresos seguissin l'oració des dels balcons. No obstant això, els veïns de la carretera de Valls, no ho van complir. L'alcalde del municipi, Kenneth Martínez, ha assegurat que l'Ajuntament estava informat de l'activitat religiosa i que els organitzadors no s'esperaven que no es respectessin les restriccions de l'estat d'alarma. Tot i que la Policia Local no va dissoldre els congregats, va aixecar acta d'aquests fets que s'han fet virals a les xarxes socials.

En un comunicat, la policia local del Vendrell assegura que "davant la desproporció existent entre el nombre de concentrats i el nombre d’agents no vam poder fer altra cosa que garantir la seguretat del trànsit a la via. S’ha aixecat acta dels fets i identificat l’organitzador. Estem treballant amb les imatges per tal d’identificar les persones que van contradir l’establert al RD i procedir en conseqüència. Compartim el neguit i el sentiment d’aquesta acció rebutjable i mancada de civisme i respecte amb la resta, que si compleix escrupolosament el confinament".

La sessió ha generat polèmica a les xarxes socials per la concentració de persones al carrer, a la zona de la carretera de Valls amb el carrer Serafí Pitarra. El ramadà —en àrab رمضان— és el novè mes del calendari musulmà i té 30 dies. Aquest any començarà el 23 d'abril.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!