TELECOMUNICACIONS

Movistar reactiva la instal·lació de fibra òptica a nous sectors de Calafell

Segona onada del desplegament de la nova xarxa per part d’aquest operador

Movistar reactiva la instal·lació de fibra òptica a nous sectors de Calafell. Ajuntament de Calafell

Movistar reactiva la instal·lació de fibra òptica a nous sectors de Calafell. Ajuntament de Calafell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’operador de telecomunicacions Movistar ha iniciat una segona onada del seu pla de desplegament de fibra òptica al municipi. En aquesta segona tanda, la fibra arribarà a nous sectors del municipi, incloses les urbanitzacions. El termini que ha donat la companyia per a completar aquesta fase és fins a final d’any.

Fins ara, Movistar havia instal·lat fibra als nuclis del Poble i de la Platja, i a Bellamar, Mas Mel i l’Estany, amb una densitat d’habitatges major. Ara, començarà el desplegament en zones de menys densitat.

En la segona fase, es cobrirà Segur Platja, una part del centre de Segur, la zona oest de l’avinguda d’Espanya, sectors de Segur de Dalt, Les Brises, Valldemar, Mas Romeu, Calafell Parc, Montmar, Calafell Residencial, la Masia de la Font, Miramar Residencial i i la Bonanova. La fibra de Movistar també arribarà al Parc Empresarial. A més, en aquesta segona onada es completaran alguns carrers puntuals que no havien quedat coberts en la primera.

Aquesta segona onada és la més potent fins ara. Arriba a urbanitzacions que abans no es consideraven per part de Movistar. De fet, la fibra arrribarà fins i tot a llocs que no tenen ni tan sols, o amb moltes dificultats, serveis tan bàsics com la línia telefònica tradicional.

Els treballs ja estan en marxa i avancen a un ritme considerable. Les telecomunicacions són un servei essencial i, per tant, no estan afectades per les restriccions de l’estat d’alarma, decretat per la Covid-19.

Hi haurà una tercera onada per part de Movistar, que cobrirà la resta de municipi. Haurà d’estar acabada el 31 de desembre de 2021, ja que aquesta és la data límit que deixar inoperatives les xarxes i serveis basades en fil de coure. Tant Movistar com Orange, l’altre operador que instal·la fibra al nostre municipi, tenen tots els permisos de l’Ajuntament per desplegar-se al 100% del territori.

El tinent d’alcalde de Territori, Mobilitat i Transport, Miguel Ángel Perín, explica que “sabem que la gent està inquieta perquè el desplegament de la fibra és lent. Més, quan les telecomunicacions al nostre municipi estaven força obsoletes i la necessitat, per tant, és més gran”. També diu que “l’alta expectativa i la sensació que les coses no van tan ràpides com voldríem, passa a tots els municipis on s’està posant la fibra. I ens va passar també a nosaltres, quan fa una vintena d’anys va arribar el gas natural. Tots ho volíem el primer dia i això és impossible”.

Tanmateix, Perín afegeix: “La instal·lació de la fibra òptica segueix el seu calendari, els projectes estan tots aprovats i compten amb els permisos i cada cop més llars i negocis poden accedir a aquesta tecnologia. Estem avançat pel camí correcte i amb la meta a la vista”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local