Seguretat viària

Detingut a Vilafranca un conductor ebri, drogat, sense permís i que s'havia saltat el confinament

Els agents van observar un vehicle circulant de manera irregular a l’encreuament del carrer Guardiola amb el vial de les Clotes

Redacció Vilafranca del Penedès 05-05-2020 9:01 Lectures 2206
Detingut a Vilafranca un conductor ebri, drogat, sense permís i que s'havia saltat el confinament. Google Maps

Detingut a Vilafranca un conductor ebri, drogat, sense permís i que s'havia saltat el confinament. Google Maps

La Policia Local de Vilafranca va localitzar dimecres passat a les 00.35h de la nit un conductor amb simptomatologia d’anar begut, amb drogotest positiu, amb manca de permís de conduir per pèrdua total de punts i que no complia amb el confinament.

Els fets es van produir a l’encreuament del carrer Guardiola amb el vial de les Clotes, quan els agents van observar un vehicle circulant de manera irregular. Es va procedir a aturar-lo, moment en que van observar que el conductor presentava símptomes d’estar sota la influència de begudes alcohòliques. Se li van realitzar proves de detecció que van donar resultat positiu penal. També es va comprovar que no disposava de vigència del permís de conducció per resolució judicial. En la prova de drogotest també va donar resultat positiu.

Els agents van instruir diligències per un delicte contra la seguretat viària per conducció d’un vehicle a motor sota la influència de begudes alcohòliques, sota els efectes de les dogues i per conduir amb el permís suspès judicialment. Com a mesura preventiva el vehicle es va immobilitzar al lloc.

La Policia Local de Vilafranca recorda que el consum de begudes alcohòliques i/o drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Aquests efectes s'engloben els àmbits següents:

-Falsa sensació de seguretat sobre un mateix.
-Alteració del temps de reacció.
-Deteriorament i alteracions en el temps de reacció.
-Reducció de la capacitat d'atenció.
-Trastorns i alteracions psicomotrius.
-Disfuncions en la percepció.

Els conductors de vehicles en general, ciclistes inclosos, no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat).

No poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,15 mil·ligrams per litre d'aire expirat els conductors dels vehicles següents:

-Destinats al transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg.
-Destinats al transport de viatgers de més de 9 places.
-Destinats al transport escolar o de menors.
-De servei d'urgència.
-De transport especial.
-Amb permís o llicència de conducció de menys de 2 anys d'antiguitat.

És delicte contra la seguretat vial conduir sota l'efecte de l'alcohol, i en tot cas, quan es superi la taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No