Fase 1 del desconfinament

La Policia Local de Vilafranca aixeca 12 actes per incompliments de la fase 1 de la desescalada

Una de les denúncies és a un establiment obert de més de 400 m2 on els clients i responsables es trobaven dins de la zona delimitada com a no autoritzada

Redacció Vilafranca del Penedès 20-05-2020 18:11 Lectures 1268
La Policia Local de Vilafranca. Eix

La Policia Local de Vilafranca. Eix

La Policia Local de Vilafranca està realitzant aquests dies una tasca informativa i de control de les restriccions amb motiu de l’entrada de Vilafranca i l’Alt Penedès en la fase 1 de la desescalada del confinament amb motiu de la pandèmia de la COVID-19. Així, dilluns i dimarts els agents van visitar els establiments d’hostaleria de la ciutat per informar de les mesures que han de complir en aquesta nova fase i per inspeccionar si es complien les distàncies de seguretat entre persones a les terrasses a la via pública.

Al llarg d’ahir dimarts, en el marc dels controls habituals, els agents van aixecar actes a 10 persones per l’incompliment de les restriccions de moviments i desplaçaments per via pública.

També durant la tarda d’ahir la Policia Local va fer diversos controls a la ciutat, prestant especial atenció en aquells punts amb més concentració de terrasses i de persones. Un punt de molta presència de la ciutadania va ser a la rambla de la Girada on els establiments presentaven una afluència nombrosa. En els controls efectuats, els agents s’asseguraven que es mantingués la distància i, en alguns casos es va informar als responsables dels establiments de la necessitat de controlar els seus clients. Un dels establiment va ser denunciat.

A la mateixa rambla de la Girada també es van fer diversos advertiments a famílies donat que els agents van observar infants jugant junts i fora de l’horari permès.

Un altre punt de vigilància va ser el barri de l’Espirall, on els agents també estan duent a terme una tasca informativa i de control.

Finalment, la Policia Local de Vilafranca també va aixecar ahir una acta de denúncia a un establiment obert de més de 400 m2 que, tot i tenir delimitat l’espai per no ultrapassar aquest límit, els clients i responsables es trobaven dins de la zona delimitada com a no autoritzada. Fins i tot es va comprovar que els treballadors instaven els clients a passar a la zona no permesa.

La Policia Local de Vilafranca ha informat que, després de la tasca informativa que han dut a terme durant els primers dies d’entrada a la fase 1, es procedirà a sancionar a tothom qui no compleixi amb les mesures de seguretat establertes. En aquest sentit, es recorda la importància de respectar els horaris de sortida dels nens i nenes menors de 14 anys i de les mesures de seguretat com pot ser el distanciament i, a partir de dijous, el portar mascareta.

Des que es va decretar l’estat d’alarma la Policia Local ha aixecat al voltant de 1.300 actes de denúncia per incompliments.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres