Curs 2020/21

L'institut Pla del Bosc de Canyelles oferià formació professional el curs que ve

El curs 2020-2021 Canyelles inicia un pla pilot per a la Formació Professional a l’ Institut Pla del Bosc

Es tracta del PFI auxiliar d’activitats forestals i l'IFE auxiliar en cura d’animals i espais verds

Redacció Canyelles 21-05-2020 10:47 Lectures 2172
L'institiut Pla del Bosc de Canyelles oferià formació professional el curs que ve. Ajuntament de Canyelles

L'institiut Pla del Bosc de Canyelles oferià formació professional el curs que ve. Ajuntament de Canyelles

L’Institut Pla del Bosc oferirà el curs que ve dos cursos de formació professional de la família professional agrària. Es tracta d’un PFI d’Auxiliar d’Activitats Forestals i un IFE d’auxiliar en cura d’animals I espais verds.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, s'ha mostrat molt satisfeta de la posada en marxa d'aquests nous estudis a l'Institut Pla del Bosc. És un reconeixement a la bona tasca que està fent aquest institut, tot i portar només sis anys en funcionament. Poder oferir formació secundària no obligatòria al nostre municipi és molt important i una nova oportunitat per als nostres joves.

L’alcaldessa ha recordat que el govern que lidera va apostar molt fort per tenir un Institut a Canyelles i per oferir ensenyaments de secundària, per ajudar a la cohesió del poble, per facilitar la conciliació de les famílies i especialment pel benestar dels joves i per donar-los oportunitats de futur. No hem parat de lluitar per això i ho seguirem fent, ha assegurat.

D'altra banda, l'Ajuntament de Canyelles continua treballant amb els Serveis Territorials del Departament d’ Educació per a que el curs 2021-2022 es pugui impartir el Cicle Formatiu de d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural, completant així els tres ensenyaments de la família Agrària.

PFI auxiliar d’activitats forestals

Els programes de formació i inserció (PFI), que són voluntaris i duren un curs acadèmic, estan pensats per a joves d'entre 16 i 21 anys no ocupats que han deixat l'Educació Secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa.

L'objectiu dels PFI és proporcionar-los, d'una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional). I, de l'altra, l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.

Aquest ensenyament està adscrit a la família professional Agrària. Té una durada de 1.000 hores de les quals 180 són pràctiques en empreses.

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions auxiliars necessàries per a la conservació, millora i aprofitament de la muntanya.

▶️ PREINSCRIPCIÓ per al PFI  D'AUXILIAR D'ACTIVITATS FORESTALS

Del 25 de maig al 5 de juny

🔗 ENLLAÇOS D’INTERÈS

– Informació detallada de l’estudi:

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/pfi/cicles/agraria/?p_id=2750&estudi

– Documentació  preinscripció

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/pfi/documentacio/

– Dates preinscripció:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/Detall/calendari-preinscripcio

IFE auxiliar en cura d’animals i espais verds

Els Itineraris Formatius Específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

Aquests estudis desenvolupen competències per fer tasques auxiliars d’atenció als animals, el manteniment i la higiene d’instal·lacions ramaderes, de producció de plantes en vivers i en centres de jardineria, i de manteniment de jardins, parcs i zones verdes, observant les normes de prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents, així com competències de comunicació, autonomia personal i participació en activitats comunitàries.

La durada és de 3.360 hores distribuïdes en quatre cursos acadèmics. El darrer curs inclou la formació en centres de treball.

🔗 ENLLAÇOS D’INTERÈS

http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/ife/itineraris/cura-animals/

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No