Curs 2019/20

Les escoles públiques del Garraf lamenten que el retorn a l'aula serà amb un model "fantasmagòric" i "de por al contagi"

Les direccions i els docents veuen inviable mantenir el distanciament a Educació Infantil

Pla general d'una classe de 1r de Primària de l'escola Charlie Rivel de Cubelles, escoltant les explicacions de la mestra, en el primer dia de curs. A

Pla general d'una classe de 1r de Primària de l'escola Charlie Rivel de Cubelles, escoltant les explicacions de la mestra, en el primer dia de curs. A

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les escoles públiques d'Educació Infantil i Primària de la comarca del Garraf han denunciat públicament que el retorn a les aules previst durant la fase 2 del desconfinament es basa en un model "fantasmagòric" i "de por al contagi". En un comunicat difós entre les famílies, les direccions i els equips docents de tots els centres lamenten que les pautes del Departament d'Educació per reobrir les escoles provocaran "escenaris estèrils, sense contacte, individualitzats, de marcada disciplina i ambient inquietant". En aquest sentit, consideren que és "del tot inviable" que es pugui mantenir el distanciament entre docents i alumnes a Educació Infantil i critiquen la manca d'elements de protecció per evitar el contagi de la covid-19.

Les direccions i docents diuen que tenen la voluntat de reobrir els centres "per reomplir-los de somriures còmplices, corredisses, abraçades i aprenentatges emocionants" i recelen del model pautat des de la Generalitat.

En el cas de l'Educació Infantil, asseguren que és "inviable entretenir els infants durant quatre hores sense compartir joguines, acostar-se als amics i amigues o sortir al pati de forma totalment lliure". "No és viable si les direccions ens hem de fer responsables de les persones implicades", afegeixen. Al mateix temps, retreuen a Educació que no els hagi lliurat material de protecció.

Des de les escoles asseguren que comprenen el paper de "labor social" que han d'assumir davant l'emergència sanitària, però remarquen que "la solució als problemes de conciliació no pot recaure en els centres en les condicions amb les que s'empeny a fer-ho".

Pel que fa a l'Educació Primària, lamenten que el model definit per al desconfinament converteix les escoles en un entorn "poc emocional, molt programat, estàtic i disciplinat". "Justament a les antípodes del que pensem que ha de ser una escola", apunten.

Les direccions i els equips docents accepten reobrir les aules, si bé adverteixen que "l'escola, sense moviment i contacte, és menys escola". "Volem tornar a l'escola emocionant i viva, i no a una de fantasmagòrica i basada en la por al contagi", conclou el comunicat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local