Desescalada del confinament

El Baix Penedès reclama a Educació un treball coordinat amb els municipis per planificar el retorn escolar

El Consell Comarcal, preocupat per la improvisació en l'anunci de mesures per reprendre l'activitat als centres

ACN El Vendrell 27-05-2020 8:51 Lectures 1161

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha reclamat al Departament d'Educació de la Generalitat una major coordinació amb els municipis a l'hora de planificar el retorn a les escoles després de la pandèmia de la covid-19. En un Ple extraordinari celebrat dilluns d'urgència, l'ens comarcal va aprovar un manifest on mostra "preocupació" per la "improvisació" amb què el Govern convoca les direccions dels centres per notificar com i quan s'ha de reprendre l'activitat a les escoles. Al manifest, els municipis baixpenedesencs expressen el seu malestar tant pel retorn escolar de les properes setmanes com per l'inici del curs 2020-2021, i recorden que la comarca és un territori en creixement constant i una "alta matrícula viva".

En aquest sentit, reclamen que Educació es reuneixi amb els ajuntaments i el Consell Comarcal abans d'anunciar qualsevol mesura. Recorden que la planificació anunciada recentment pel conseller Josep Bargalló repercuteix a les competències, serveis, instal·lacions i pressupostos dels ens municipals i comarcal, motiu pel qual insisteixen en exigir un treball "col·laboratiu" amb la Generalitat. "Actuar d'una altra manera, com s'ha fet, pot posar en risc les col·laboracions", apunten els municipis al manifest aprovat aquesta setmana.

El manifest va rebre el suport del PSC, Junts, Ciutadans, En Comú Guanyem i PP, mentre ERC hi va votar en contra. La representant d'Alternativa Municipal va excusar la seva assistència.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No