Trastorn de l’Espectre Autista

Sitges obre un servei de suport a les famílies amb persones diagnosticades amb TEA

El nou espai d’orientació té com objectiu donar un servei integral a les famílies així com acompanyar-les i orientar-les, especialment després del primer diagnòstic

Sitges obre un servei de suport a les famílies amb persones diagnosticades amb TEA. Ajuntament de Sitges

Sitges obre un servei de suport a les famílies amb persones diagnosticades amb TEA. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges ofereix, a partir d’aquesta setmana, un nou servei adreçat a les famílies que tenen persones diagnosticades amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). El nou servei es realitza en coordinació amb l’associació Autisme amb Futur, una entitat arrelada al Garraf.

L’objectiu és ajudar a les famílies, especialment a aquelles que tenen un primer diagnòstic de TEA, a entendre el diagnòstic i assimilar les possibilitats i les limitacions, així com assessorar i informar sobre totes els recursos dels que disposen. Per aquest motiu, l’Ajuntament compta amb una especialista que s’encarregarà de realitzar les visites amb les famílies, que seran virtuals fins que el context ho requereixi.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha explicat que “quan diagnostiquen TEA a un infant normalment les famílies requereixen un acompanyament i un assessorament integral, que abordi tant la part psicològica com la part referent als recursos dels que poden disposar”. La regidora ha afegit que “l’acord amb l’associació Autisme amb Futur ens permetrà oferir aquest acompanyament integral i donar suport a aquestes famílies”.
Segons dades del 2018, 1 de cada 64 dels infants nascuts es diagnostica amb TEA, unes xifres que fan palesa la necessitat de dotar de recursos i estratègies a les famílies, amb l’objectiu de garantir un millor qualitat de vida a les persones amb TEA.

Les persones interessades poden sol·licitar el servei a través del telèfon 938113180 o del correu inclusio@sitges.cat 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!