Curs 2020/21

Familiars i docents recullen signatures perquè el retorn a l'escola al setembre sigui del tot presencial

El manifest demana un equilibri “raonable” entre la salut i les “necessitats” educatives de l'alumnat

ACN Barcelona 09-06-2020 19:31 Lectures 1791

Un grup de famílies i docents d'alumnes de diversos centres educatius de Catalunya recullen signatures per a un manifest que, entre d'altres, reclama que el retorn a l'escola al setembre sigui completament presencial. Ho consideren un “mínim irrenunciable” i exigeixen a les administracions un “esforç màxim” de coordinació per posar els recursos necessaris i els protocols que el facin viable. “Ens oposarem activament a qualsevol alternativa basada en la semipresencialitat o el manteniment de l’educació a distància” alerten en un text que ha recollit fins ara unes 3.000 signatures. El text també considera que la crisi de la covid-19 ha comportat una “vulneració sense precedents dels drets dels infants, entre ells el dret a l’educació”.

Al manifest el grup de famílies i docents recorda que l'aturada de l'escolarització serà en molts casos de sis mesos, i lamenta que els drets dels infants “no han sigut prioritaris ni en el confinament ni en el desconfinament”. Les escoles, indica el text, “van ser les primeres a tancar i seran les darreres en obrir” en un context en què “només s’han buscat solucions per tot allò que pot tenir un impacte en el PIB en el curt termini”.

A parer d'aquest grup, l'escola a distància “no pot compensar l’absència d’escola presencial”, especialment per als infants d’entorns més vulnerables i pels que tenen necessitats educatives especials. “L’escola pública garanteix drets, benestar, protecció i refugi”, afirma el manifest.

A més al text es considera que aquesta suspensió “sense precedents” del dret a l’educació tindrà conseqüències “greus” sobre l’aprenentatge i el desenvolupament personal de molts infants i adolescents de Catalunya.

“És urgent posar el dret a l’educació al centre de les polítiques públiques, i dibuixar un horitzó pel setembre en què es prioritzi el benestar dels infants i adolescents”, afirma el manifest, que s'acompanya de quatre demandes concretes a l'administració.

Per exemple, es demanen “mesures extraordinàries” de reforç educatiu presencial i un retorn a l’escola “tan normalitzat com sigui possible”. En aquest sentit al text es demana “garantir l’accés universal” i “trobar un equilibri raonable” entre la salut pública, la seguretat de les persones que treballen a les institucions educatives i les necessitats educatives de l'alumnat.

Finalment, el grup exigeix plans de prevenció i contingència “clars” perquè no es repeteixi la situació viscuda els darrers mesos en cas d'un rebrot.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No