Sant Joan 2020

Calafell obrirà una part de les platges per la revetlla de Sant Joan i tancarà la resta

El municipi avisa que no es tolerarà cap conducta de risc que pugui facilitar la transmissió de la covid-19

Redacció Calafell 17-06-2020 9:09 Lectures 2549
Calafell obrirà una part de les platges per la revetlla de Sant Joan i tancarà la resta. Ajuntament de Calafell

Calafell obrirà una part de les platges per la revetlla de Sant Joan i tancarà la resta. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que obrirà una part de les platges per la revetlla de Sant Joan, i que tancarà la resta. Tancarà els sectors més naturals de les platges i permetrà l’accés als trams més urbans. I hi haurà un dispositiu de vigilància perquè es compleixi la normativa d’higiene per la pandèmia, així com la normativa habitual a la platja, que inclou la prohibició de fogueres i del “botellón”.

L’Ajuntament ha explicat que no és realista plantejar un tancament total, quan estem parlant de cinc quilòmetres linials de platges amb més de mig centenar d’entrades. El municipi no compta amb prous efectius per garantir el compliment d’una mesura radical. “Això no treu”, diu el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, “que es vigili que la gent porti mascareta o que no es formin aglomeracions sense distància de seguretat”.

El regidor afegeix que “també es controlarà que no es facin fogueres o que hi hagi ‘botellón’, que són activitats prohibides a la platja, i no d’enguany, sinó de fa molts anys. I que no es malmeti el mobiliari i els serveis de les platges”.

El dispositiu de vigilància estarà format per la Policia local i voluntaris de Protecció Civil. També s’activarà una vigilància ambiental per protegir la zona de criança d’aus, propera al Port de Segur, i que es troba acordonada. Al voltant d’aquesta zona, a més, estarà prohibit l’ús de qualsevol material pirotècnic.

“En definitiva, i per resumir-ho en poques paraules, estarà oberta la platja entre el Port i Cunit, i la platja de Mas Mel i de Calafell, però amb restriccions”, diu Marcos.

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom i, en particular, que preferentment es gaudeixi la revetlla al Passeig Marítim o les guinguetes de les platges i altres locals de restauració que estiguin oberts. Serà una forma d’ajudar-los a refer-se econòmicament. I tramet un altre missatge important: es podrà anar a la platja, però no hi haurà permissivitat cap a conductes de risc o incorrectes.

En aquest sentit, per prevenir el “botellón” i l’arribada de persones d’altres municipis, Calafell i altres ajuntaments reclamaran a Renfe que la nit de la revetlla no posi en marxa trens extra, i fins i tot que cancel·li els últims serveis de la nit. “El problema de la revetlla, ja conegut de fa anys, és la gent que arriba a les estacions a última hora i, hores després, marxa amb algun dels primers trens del dia. És un desplaçament molt relacionat amb el ‘botellón’, i potser no podem evitar-lo completament, però sí minimitzar-lo”, diu el tinent d'alcalde.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No