Orgull LGTBI

Sitges se suma a la campanya per reivindicar l’Orgull LGTBI amb la pintada d’un pas de vianants multicolor

L’Ajuntament de Sitges s’adhereix a aquesta acció reivindicativa promoguda per la Generalitat a través de la qual centenars de municipis de Catalunya pintaran els colors de la bandera LGTBI en un pas de vianants

La regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat iniciarà la setmana que ve una campanya pròpia per donar visibilitat al col·lectiu i recordar els serveis específics dels que disposa l’Ajuntament

Redacció Sitges 17-06-2020 12:06 Lectures 1985

L’encreuament del carrer Primer de maig i el passeig de la Ribera de Sitges lluirà els colors LGTBI. Aquesta és una acció simbòlica que es fa en paral·lel a més de 700 municipis catalans i que neix en el marc de la commemoració, el proper 28 de juny, del Dia Internacional de l’orgull LGTBI.

La campanya, promoguda per la Generalitat i que clourà a Sitges, es difondrà a través de les televisions i també de les xarxes socials, posant en valor el protagonisme de l’orgull LGTBI i les polítiques públiques que està desplegant cadascun dels municipis.

Sitges compta, des del 2019 amb un Servei d’Atenció Integral local (SAI) per a les persones LGTBI. El servei té l’objectiu de donar una resposta integral a totes les necessitats del col·lectiu LGTBI de la vila i, alhora, dur a terme tasques de sensibilització.

A més de l’adhesió a la campanya promoguda per la Generalitat, la regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat posarà en marxa una campanya de visibilització de les reivindicacions de Gais, Lesbianes, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals, Queer i qualsevol altre tipus d'orientació sexual o identitat de gènere LGTBI.

Servei d’atenció integral

EL SAI LGTBI és un servei d’informació, assessorament i orientació adreçat al  col·lectiu LGTBI i a les seves famílies, així com també a tota la ciutadania en general. Entre els seus objectius destaquen la prevenció de la LGBTifòbia i servir d’acompanyament i suport en relació a la diversitat sexual i de gènere.

A més de molts altres serveis, des del SAI es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit i el certificat faig constar a les persones trans, majors i menors d'edat.

Les persones interessades en posar-se en contacte amb el SAI LGTBI de Sitges, poden fer-ho a través del telèfon: 93 811 31 80, del correu electrònic sai@sitges.cat o, presencialment, a l’edifici de l’Escorxador (Carrer Joan Maragall, 36) sol·licitant cita prèvia.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No