TELECOMUNICACIONS

El Govern inverteix 1,2 MEUR per connectar amb fibra òptica Valls, Montblanc i el Vendrell

La nova xarxa de 52 quilòmetres arribarà a nou municipis i vuit polígons industrials

ACN El Vendrell 25-06-2020 18:17 Lectures 1798
Pla mitjà del conseller Jordi Puigneró entre els alcaldes de Montblanc, Josep Andreu, i Vilaverd, Antoni Anglès. ACN

Pla mitjà del conseller Jordi Puigneró entre els alcaldes de Montblanc, Josep Andreu, i Vilaverd, Antoni Anglès. ACN

El Govern inverteix 1,2 MEUR en el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Valls, Montblanc i el Vendrell. Amb aquestes obres es calcula que a final d'agost s'hauran estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar les tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials. Això situarà en 106 els quilòmetres de fibra òptica de la Generalitat estesa a aquestes tres comarques. Durant una visita als treballs que s'estan fent a Montblanc, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assenyalat que la fibra òptica és una "oportunitat" per al territori i un "antídot" contra el despoblament.

Amb aquest projecte gairebé 40.000 habitants del Baix Penedès -la meitat de la població- disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d'estiu. Ara la fibra només arriba a Banyeres del Penedès i Santa Oliva, i ara s'hi afegiran Albinyana i el Vendrell.

Pel que fa l'Alt Camp, el 66% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió amb la connexió dels municipis d'Alió, la Riba, Rodonyà i Valls, i quatre municipis més amb connexió interurbana -Bràfim, Puigpelat, Vila-rodona i Montferri-.

El projecte també preveu la connexió de dos municipis de la Conca de Barberà: Montblanc i Vilaverd, amb la qual cosa s'oferirà connectivitat al 39% del total dels habitants de la comarca.

Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas. El 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2020.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No