Crisi del coronavirus

La programació d’estiu de La Nau vol donar resposta a l'impacte de la pandèmia en el jovent vilafranquí

La programació d’estiu de La Nau vol donar resposta a l'impacte de la pandèmia en el jovent vilafranquí. Ajuntament de Vilafranca

La programació d’estiu de La Nau vol donar resposta a l'impacte de la pandèmia en el jovent vilafranquí. Ajuntament de Vilafranca

Ahir al migdia, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat pel cap del servei de Joventut, Ruben Calvo, i per la responsable de l’Espai jove La Nau, Núria Albornà, van presentar la que serà la nova programació d’estiu de La Nau, que tal com explicava el regidor serà mixta presencial i virtual. “Arran de la pandèmia, vam dotar l’equipament d’una identitat virtual amb una àmplia oferta online. Entenem que aquest vessant ja està consolidat i ha vingut per quedar-se i complementarà la programació presencial”, explicava Medialdea. El regidor remarcava que l’obertura a partir de dilluns dia 13 de juliol de l’equipament serà amb totes les mesures de seguretat com la mascareta obligatòria, la desinfecció de mans i els aforaments limitats amb inscripció prèvia i mantenint les distàncies.

Per la seva banda, Ruben Calvo donava a conèixer els tres objectius amb què s’ha treballat la programació tenint en compte la nova realitat social dels joves arran de la pandèmia de la COVID-19. “Volem, per una banda, promoure el benestar personal; en segon lloc, donar eines, coneixements i recursos per enfrontar-se a un futur incert i millorar els processos d’emancipació que s’han vist afectats per la crisi; i finalment, oferir espais segurs de socialització i lleure saludable”, afirmava. Segons Calvo, a l’estiu es vol recuperar el contacte amb els i les joves i veure com funciona, però probablement la programació de tardor també girarà al voltant d’aquests tres eixos.

Per la seva banda, Núria Albornà explicava que, com l’any passat s’ofereix  una programació  diferenciada per a adolescents (de 13 a 17 anys) i per a joves (de 16 a 30 anys) i híbrida. Com a novetat per als adolescents s’ofereix el Campus Jove La Nau, una proposta que ofereix 40 places a joves de 1r a 4t d’ESO (20 per a 1r i 2n i 20 per a 3r i 4t) en dos torns de dues setmanes: del 20 al 31 de juliol i del 3 al 14 d’agost. L’activitat, que serà gratuïta, es farà els matins de 10 a 13.30h i posarà el focus en el benestar emocional i el món digital dels i les joves amb l’objectiu de donar eines per assumir i processar emocionalment les conseqüències i implicacions de la crisi, recuperar la convivència amb altres joves i fer aprenentatges específics d’autoprotecció i nous hàbits.

Pel que fa a les activitats per a joves de 16 a 30 anys, també giraran sobre els tres eixos abans esmentats i Albornà en destacava els SIAJ Mondays, una proposta  que tindrà lloc els dilluns a la tarda i on es tractaran temes d’interès juvenil: ocupació, beques i ajuts, mobilitat internacional, inscripcions a estudis universitaris. Entre les activitats presencials hi haurà tallers de Mindfulness, ioga i meditació, cuina saludable, cuina de plantes silvestres, d’art Lettering, ceràmica Kawai i de bijuteria i joieria. A banda dels SIAJ Mondays, entre les activitats virtuals hi haurà Conversa en anglès; La mort i el dol, espai de debat; Alimentació saludable, La Nau Sex, espai de debat i reflexió i continguts i activitats en línia sobre sexualitats, amb perspectiva de gènere.

També enguany es repeteix “Escenes fresques”, el cicle d’espectacles de petit format  que va néixer l’estiu passat al pati de l’espai jove, adreçat especialment als joves a partir de 18 anys i que va tenir molt bona acollida. El cicle tindrà lloc els dimecres al vespre entre el 15 de juliol i el 16 de setembre i combinarà espectacles professionals amb artistes joves amateurs locals, “donant suport i dotant d’altaveu als joves talents de casa nostra”, afirmava Miquel Medialdea.

Totes les activitats, tant presencials com virtuals, són gratuïtes i les inscripcions s’activaran a partir de demà dimarts al web joventut.vilafranca.cat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!