Alerta sanitària

Repunt de casos de coronavirus al Garraf, on l'hospital torna a tenir dos pacients ingressats per la covid-19

El Govern suspèn els ingressos i les visites a les residències d'avis de Sitges per nous casos de covid al municipi. S'han detectat 9 positius durant la primera quinzena de juliol

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població. Segons fonts del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf, a l'hospital de Sant Camil ja hi ha dos pacients ingressats per la covid-19, després d'una setmana sense cap cas vinculat a la pandèmia. La Generalitat va ordenar aquest diumenge el confinament de les residències de la gent gran d'Hospitalet, Cornellà i Sitges per l'aparició de nous casos positius a la Regió Metropolitana Sud.

La Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges i ha tancat el Centre de dia després de detectar 9 casos positius de covid-19 al municipi. L'alcaldessa Aurora Carbonell ha detallat a l'ACN que tots els casos són asimptomàtics, s'han confirmat entre l'1 i l'11 de juliol i cap és dins les residències. Amb el tancament dels centres es pretén protegir la població més vulnerable, ha afegit. Al seu torn, l'Ajuntament ha decidit tancar els dos casals de gent gran del municipi mentre la Policia Local reforça la vigilància al carrer per garantir que es compleixen les mesures de prevenció contra la covid. Carbonell ha obert la porta a adoptar altres mesures "si és necessari".

Carbonell ha admès certa "preocupació", no tant per la xifra de nous positius com per la tendència que hi ha a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. "No estem davant un número molt elevat, però com que a la regió Metropolitana Sud estan augmentant els casos de forma important, preventivament volem aplicar mesures perquè a Sitges rebem molta gent de fora", ha relatat l'alcaldessa en declaracions a l'ACN.

Segons Carbonell, el consistori desconeix si els 9 positius són casos d'un mateix entorn però sí que ha descartat que estiguin estretament relacionats amb les residències de gent gran, el centre de dia o els casals d'avis. Tots són centres, ha dit, on s'han aplicat mesures extraordinàries a nivell de protecció de les persones més vulnerables.

L'oci nocturn, focus primordial a controlar

L'alcaldessa ha recordat aquest dilluns “la importància d’extremar les mesures de seguretat i evitar situacions que poden suposar un risc per a la ciutadania”. En aquest sentit, ha destacat que l'Ajuntament treballa ara especialment amb el sector de l'oci nocturn per evitar que es converteixi en un focus de propagació de la covid.

"Les zones d'oci són llocs on hi ha molta acumulació de gent, i fins ara anaven tots sense mascareta, fet que ens preocupava", ha explicat Carbonell, que ha assegurat que el darrer cap de setmana s'hi ha reforçat la vigilància policial. Segons l'alcaldessa, amb l'obligatorietat de dur mascareta ordenada pel Govern, els clients de les zones d'oci nocturn han mostrat més prudència.

Així i tot, aquest proper dimecres se celebrarà una reunió entre el Departament de Salut i el consistori per afrontar mesures de contenció en aquest sector. "Volem fer accions concretes per controlar aquestes zones i sobretot evitar que hagin d'acabar tancant", ha apuntat Carbonell. En paral·lel a aquesta reunió, la Regidoria de Salut ha reactivat el comitè d’actuació COVID-19 per posar en marxa noves mesures de protecció.

Des que va esclatar la pandèmia, el Departament de Salut ha comptabilitzat a Sitges 191 de casos positius de SARS-Cov-2.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local