Alerta sanitària

Vilafranca comença a multar les persones que vagin sense mascareta pel carrer

Joan Manel Monfort: “no volem criminalitzar els joves, només busquem que siguin conscients que el perill no és per ells, sino pels seus pares o avis”

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 14-07-2020 13:25 Lectures 1836
Vilafranca comença a multar les persones que vagin sense mascareta pel carrer. Ramon Filella

Vilafranca comença a multar les persones que vagin sense mascareta pel carrer. Ramon Filella

La Policia Local de Vilafranca començarà aquesta mateixa setmana a multar les persones que vagin sense mascareta pels carrers de la vila. Després d'un periode informatiu i d'advertiment a la ciutadania, l'Ajuntament considera que ha arribat el moment de ser més contundent per tal de  fer complir escrupolosament les directrius sanitàries i és per aquest motiu que els agents de la Policia començaran a sancionar.

Tal i com ha explicat l'alcalde Pere Regull, “tenim persones positives a la vila i el que no podem permetre és que el virus s'escampi i ens passi el mateix que al Segrià. Les mascaretes són una eina fonamental per aturar l'expansió de la malaltia i cal que la ciutadania en sigui plenament conscient”. Regull ha afegit que “si es produís un rebrot que ens obligués a fer un confinament el mes d'agost, seria letal per la ciutat i per la seva activitat econòmica i social”.

Els nivells de compliment de la normativa de portar mascareta per part de la població són molt elevats, però encara hi ha sectors reticents. Els joves són els més reacis a dur-la, sobretot quan es reuneixen per fer trobades o celebracions. Sobre aquest aspecte, el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Monfort, ha assenyalat que “no volem criminalitzar els joves, només busquem que siguin conscients que el perill no és per ells, sino pels seus pares o avis”.

A partir de 100 euros

Les multes que s'imposaran no seran inferiors als 100 euros, si bé encara no s'han establert les quantitats exactes, unes quantitats que haurà d'establir properament la Generalitat. L'inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, ha explicat que “els agents vetllaran pel compliment de la normativa i quan multin, com que encara no tenim la quantitat fixada, aixecaran acta de la infracció”.

En el periode d'advertiment i informació que ha estat vigent fins ara, s'han posat cinc multes a persones multireincidents que, malgrat els avisos dels agents de la Policia, no feien cap mena de cas a l'obligatorietat de portar mascareta. Malgrat aquests casos puntuals, l'inspector en cap de la Policia assenyala que el “nivell de civisme de la ciutadania és elevat”.

Des de l'inici de l'estat d'alarma el març i fins ara s'han posat a Vilafranca fins a 1.500 multes per incompliment de la normativa sanitària, la majoria durant els primers mesos de la pandèmia. Les properes setmanes caldrà veure quin nivell d'infraccions es registra i si aquesta xifra augmenta de forma considerable o no.

A més de vigilar el tema de les mascaretes, la Policia Local continuarà controlant els aforaments dels establiments públics i la convocatòria de possibles festes i trobades il.legals en les que la possibilitat de transmissió del virus sigui molt elevada.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No