Robatori

Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis a Sitges i altres localitats

Fracturaven portes o finestres amb eines com tornavisos o palanques i fins i tot practicaven l’escalament per endur-se diners en efectiu, joies i dispositius electrònics

Redacció Sitges 23-07-2020 15:57 Lectures 2516
Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis a Sitges i altres localitats. Mossos d'Esquadra

Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis a Sitges i altres localitats. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord van desarticular el 17 de juliol un grup criminal especialitzat en els robatoris en habitatges. Els detinguts són dos homes de 25 i 24 anys, de nacionalitat xilena i hondurenya respectivament i una dona de 20 anys de nacionalitat xilena, tots tres veïns de Tordera, els quals haurien comès diferents robatoris amb força a domicilis , principalment a la zona del maresme nord.

La investigació es va iniciar a mitjans del mes de juny quan els investigadors van saber de l’existència d’un grup criminal establert a la localitat de Tordera, amb una gran mobilitat i que es dedicava a cometre robatoris amb força a domicilis,  principalment a localitats del nord del Maresme, però també a altres poblacions.

Durant la investigació els agents van identificar tots els integrants del grup i els van relacionar amb, almenys, vuit robatoris comesos en dues setmanes a les localitats d’ Arenys de Mar, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Bigues i Riells i Sitges.

El seu modus operandi era sempre el mateix: es traslladaven fins al lloc dels robatoris en vehicle. A més, prenien moltes mesures d’autoprotecció quan es traslladaven per assegurar-se que cap patrulla  els estigués seguint. Tenien mobilitat territorial tot i que preferentment cometien els robatoris en localitats del nord del Maresme. Acostumaven a actuar a plena llum del dia, preferiblement a migdia, en zones residencials amb poca circulació de vehicles als matins o a primera hora de la tarda, franges horàries on és habitual que els pisos estiguin buits, ja que moltes persones són a la feina. Un cop triaven l’immoble on volien robar, s’asseguraven que l’habitatge estigués buit, buscaven una porta o finestra que disposés de poques mesures de seguretat i les forçaven amb tornavisos o palanques i fins i tot practicaven l’escalament.

Els lladres buscaven joies, diners en metàl·lic o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre com els dispositius electrònics. Quan ja havien consumat el robatori marxaven del lloc de manera discreta.

El dia 17 de juliol, els investigadors van organitzar un dispositiu que va permetre la detenció d’aquestes tres persones mentre circulaven amb el seu vehicle per la localitat d’Arenys de Mar.

Hores més tard els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll autoritzada pel Jutjat d’Instrucció 6 d’Arenys de Mar, al domicili que els detinguts tenien a Tordera. Els agents van intervenir objectes que havien estat sostrets en altres robatoris, principalment joies, rellotges, dispositius electrònics i roba. També es van localitzar diverses eines que podien ser usades per forçar pisos.

D’altra banda, i fruit de la investigació ,es va detenir per un delicte de receptació una quarta persona, un home de 23 anys de nacionalitat espanyola i veí de Tordera, que oferia objectes sostrets provinents d’aquests robatoris, a través d’un conegut portal de venda d’objectes de segona mà. Aquest va quedar en llibertat després de declarar a dependències policials i resta l’espera de ser citat per autoritat judicial.

El 19 de juliol els tres detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar, qui va decretar ingrés a presó pels dos homes i llibertat amb càrrecs per la dona.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis a Sitges i altres localitats
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No