TELECOMUNICACIONS

Telefónica connecta amb fibra òptica un miler de llars i comerços d’Albinyana

El servei permet a la ciutadania, empreses i institucions posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-Covid

Telefónica connecta amb fibra òptica un miler de llars i comerços d’Albinyana. EIX

Telefónica connecta amb fibra òptica un miler de llars i comerços d’Albinyana. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Telefónica ha posat en marxa al juliol un nou desplegament de fibra òptica a Albinyana. En total, 929 llars i comerços han entrat en cobertura gràcies a un acord amb l’Ajuntament del municipi.

Els treballs realitzats per la companyia ja permeten disposar d’aquesta connexió avançada en diferents zones d’aquest municipi del Baix Penedès, assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin i sense haver de realitzar nous treballs.

Amb aquest nou desplegament, la ciutadania i les empreses d’Albinyana tenen accés a la millor tecnologia a la seva llar o negoci amb les millors prestacions en els seus serveis de connectivitat davant l’elevat creixement de la demanda de tràfic de dades. I és que la fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, “però estem convençuts que és la millor aposta que podem fer en un moment en què la digitalització ha deixat de ser una opció i s’ha convertit en una obligació”, explica Bruno Vilarasau, director d’Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya.

“Valorem positivament el desplegament fet per Telefónica, ja que permet que la ciutadania tingui la possibilitat de tenir bona connectivitat i a la vegada tot el municipi pugui valorar l’opció que s’adeqüi més a cada casa o empresa. El confinament motivat per la pandèmia del coronavirus ha demostrat la necessitat de disposar a cada domicili d’una bona cobertura de fibra òptica per facilitar, entre d'altres, el teletreball, l'estudi o la relació entre famílies, veïns i la pròpia comunitat local”, afirmen des de la regidoria de Comunicació de l’Ajuntament d’Albinyana.

La posada en marxa d’aquest servei permetrà a Albinyana posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-Covid. D’aquesta forma, Telefónica dona cobertura a la demanda creixent de les llars i les empreses, apropant facilitats a la població albinyanenca, i contribuint a millorar l’educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local