Alerta sanitària

Els agents de convivència nocturna a Sitges constaten l’ús majoritari de la mascareta

El nou servei d’agents cívics que l’Ajuntament ha posat en marxa a les principals zones d’oci nocturn, considera que per ara les persones que rebutgen els consells sanitaris i de protecció de la Covid-19 són majoritàriament de mitjana o edat avançada

Redacció Sitges 03-08-2020 16:26 Lectures 2388

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges valora positivament l’entrada en funcionament del nou servei d’agents de convivència a les principals zones d’oci nocturn i al passeig per informar i prevenir sobre les mesures sanitàries de la Covid-19. Els quatre agents de civisme i convivència són professionals especialitzats en la intervenció social, que treballen de manera preventiva i informativa els dijous, divendres i dissabtes de 22 a 3 hores.

Les primeres nits de treball han servit als integradors socials per detectar que la immensa majoria de la ciutadania segueix adequadament l’ús obligatori de la mascareta a l’espai públic, encara que han constatat que el rebuig als seus consells es dóna sobretot entre les persones de mitjana o edat avançada, més que entre els joves. El jovent és el col·lectiu que manifesta més dubtes i vol disposar de major informació sobre el coronavirus i com minvar el risc de contagi. Segons l’informe dels agents de convivència, a mesura que la nit avança hi ha una tendència a un cert relaxament de la població davant les mesures de protecció i higiene a les zones d’oci nocturn.

L’objectiu dels agents de convivència és sensibilitzar sobre la importància de dur la mascareta com a mesura de protecció del coronavirus.

La tasca dels agents cívics és informar sobre la normativa vigent i també recordar a la població que cal posar-se la mascareta que tapi sempre el nas i la boca com una mesura de protecció per evitar els contagis i la transmissió del virus. La norma obliga a tots els ciutadans majors de sis anys a dur la mascareta posada, malgrat que es pugui mantenir la distància de seguretat tant en espais oberts com tancats.

Únicament estan exemptes de dur la mascareta les persones amb una malaltia o dificultat respiratòria que es pugui agreujar amb el seu ús i la gent que practiqui esport a l’aire lliure.

Campanya de sensibilització a les xarxes socials ‘No és la mascareta, ets tu’ 

El pla de treball de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges inclou també una campanya de sensibilització sota el lema ‘No és la mascareta, et tu’ adreçada als joves, entre 16 i 35 anys. L’objectiu és arribar a aquest col·lectiu a través d’Instagram per tal de recordar amb missatges positius l’ús de mascareta i mantenir les distàncies de seguretat per evitar contagis de Covid-19. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No