Alerta sanitària

La infermeria adverteix que "només la contractació d'infermeres escolars pot garantir la seguretat" davant la covid-19

El president del consell general del sector ho considera una prioritat per evitar una segona onada molt perillosa

ACN Barcelona 26-08-2020 17:55 Lectures 2094

El Consell General de l'Infermeria ha advertit aquest dimecres que "sense la presència d'infermeres a totes les escoles proliferaran els rebrots i l'atenció primària es pot saturar". L'entitat considera que amb la figura de l'infermera escolar es pot "garantir mínimament la salut i frenar les infeccions per coronavirus". Apunten que són "crucials" assegurar el compliment les mesures i fer una tasca de vigilància epidemiològica. El president de l'entitat, Florentino Pérez Raya, afirma que són "una prioritat" per evitar "una segona onada molt perillosa". L'entitat critica que alguns territoris vulguin delegar les funcions als professionals de l'atenció primària que "ja estan saturats i exhausts després de mesos lluitant contra el virus".

La infermera escolar hauria de participar en la planificació de la reobertura dels centres davant l'inici de curs vigilant el compliment de les mesures sanitàries pertinents, establint els recursos materials necessaris, la nova organització i la formació del professorat així com dissenyar estratègies i mecanismes per vigilar i atendre els estudiants, principalment els més vulnerables.

"Fa anys que reclamem la implantació d'aquesta figura a l'educació pública i privada", afirma Pérez Raya, però lamenta que les administracions "han mirat a una altra banda en veure com una despesa el que era una inversió en salut". "Això sí, no es poden oferir sous miserables i contractes de poca durada", ha reblat en un comunicat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No