LGTBIfòbia

El Síndic demana "solucions" a les administracions davant el "creixent nombre d'atacs" contra la comunitat LGTBI

Ha obert actuacions d'ofici després de conèixer diversos incidents greus en què persones LGTBI s'han vist vexades, amenaçades o agredides per la seva identitat o orientació sexual a Lleida, Prades, Nou Barris i Sitges

ACN Sitges 28-08-2020 18:54 Lectures 3034
Pla mitjà de la pancarta reivindicativa dels drets LGTBI que obria la desfilada de l'Orgull Gai, 9-6-19. ACN

Pla mitjà de la pancarta reivindicativa dels drets LGTBI que obria la desfilada de l'Orgull Gai, 9-6-19. ACN

El Síndic de Greuges de Catalunya ha reclamat a les administracions "si s'han detectat necessitats i possibles solucions" davant "el degoteig de casos i la preocupació pel creixent nombre d'atacs contra la comunitat LGTBI". També ha demanat a cadascuna de les administracions amb competències en aquesta matèria informació sobre si han decidit iniciar alguna nova campanya o reforçar les actuacions en l'atenció i prevenció d'aquest tipus de violència, quines accions de coordinació, col·laboració i noves polítiques fan "per posar-hi fre". El Síndic valora, també, la feina feta pel teixit associatiu implicat en l'atenció, l'acompanyament i el seguiment de les víctimes.

El Síndic ha obert actuacions d'ofici després de conèixer "diversos incidents greus en què persones LGTBI s'han vist vexades, amenaçades o agredides per la seva identitat o orientació sexual". Fa referència als casos de Lleida, Prades, Nou Barris i Sitges.

Indica que els incidents ocorreguts han estat denunciats oficialment davant els Mossos d'Esquadra, els quals, per la seva banda, els han traslladat a la Fiscalia de Delictes d'Odi. Tres d'aquests incidents (Lleida, Nou Barris i Sitges) són agressions físiques amb més d'una víctima.

Pel que fa al cas succeït a Prades, la institució ha tingut coneixement de les agressions i els insults a un jove per la seva condició i identitat sexual, que van mobilitzar un volum important d’institucions, teixit social i ciutadania, els quals van condemnar els fets i van mostrar tot el suport a la víctima.

En el marc de les actuacions iniciades, el Síndic de Greuges s'ha adreçat a la Direcció General d'Igualtat, a la Direcció General de la Policia i, quan ha escaigut, a l’ajuntament del municipi on van tenir lloc els fets, com ara el de Prades i el de Sitges.

Pel que fa a la Direcció General d'Igualtat, i concretament l'Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació, s'ha demanat informació sobre quina ha estat la seva actuació quan ha tingut coneixement dels fets.

Pel que fa a la Direcció General de la Policia, el Síndic s'hi ha adreçat per saber quina ha estat la intervenció del Cos de Mossos d'Esquadra i quines accions s’han dut a terme en relació amb cada un dels fets concrets, tant en relació amb les víctimes com per a la identificació dels presumptes agressors.

De moment, la institució ha estat coneixedora d'un nou protocol per combatre l’LGTBI-fòbia a la ciutat de Barcelona, elaborat entre l'Observatori contra l'Homofòbia, l'Ajuntament i el centre LGTBI, l'objectiu del qual és acompanyar les persones que han patit discriminació per mitjà d'assessoraments jurídics i atencions psicosocials, entre d'altres.

Aquest instrument es valora molt positivament en la mesura que es configura com un nou mecanisme per intervenir davant les situacions discriminatòries garantint la coordinació i col·laboració en xarxa de tots els serveis implicats.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No