Curs 2020/21

Gelida obre les llars d’infants municipals amb normalitat i el màxim de garanties

Estrenen un paquet de mesures adaptades a la nova situació sanitària per acollir els infants amb les millors garanties

Gelida obre les llars d’infants municipals amb normalitat i el màxim de garanties. Ajuntament de Gelida

Gelida obre les llars d’infants municipals amb normalitat i el màxim de garanties. Ajuntament de Gelida

Les Llars d’Infants Municipals de Gelida, el Montcauet i el Cérvol Blau, han obert aquesta setmana les seves portes per encarar el curs 20/21 en un inici de curs marcat per l’adaptació de les mesures de seguretat i protecció contra la covid-19. Un pla que les educadores han estat treballant en les darreres setmanes per garantir l’acollida dels 75 infants inscrits, seguint les instruccions i les directrius aprovades per als centres educatius de Catalunya des dels departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

El curs s’iniciava aquesta setmana amb el procés d’adaptació dels infants, que enguany també es presentava com una prova per a les educadores i les famílies per adaptar-se als nous protocols i les mesures establertes. El protocol creat per a les dues Llars d’Infants estableix les mesures a seguir com l’entrada esglaonada, l’organització de les aules amb grups de convivència estables segons la ràtio de cada grup, amb l’objectiu de facilitar la traçabilitat i la gestió dels possibles casos i identificació ràpida dels contactes. Per la mateixa raó els grups es mantindran en espais fixos. Les educadores portaran una mascareta nova a la llar amb roba d’ús exclusiu. Se seguirà el protocol marcat pel Departament en tots els casos, com en l’ús del lavabo o el canvi de bolquers.

A banda, es seguiran les mesures generals de la població per prevenir el risc de transmissió com garantir la distància amb els pares i mares a l’entrada i sortida de la llar, la neteja de mans i l’ús de mascareta. A cada centre hi haurà cartells que recordin les mesures a seguir per a les educadores i les famílies.

Malgrat aquesta nova situació sanitària, l’equip d’educadores de les dues llars d’Infants han treballat per elaborar una programació que permeti el desenvolupament adequat de l’infant com a centre del seu aprenentatge, fomentant l’autonomia per desenvolupar les seves capacitats motrius, cognitives, emocionals i socials. Oferint un ambient càlid i afectuós perquè els infants es puguin desenvolupar de manera integral.

La regidoria d’Educació, Marga Bertran, ens remarca “l’equip d’educadores de les dues llars han fet un gran esforç per rebre a tots els infants en les millors condicions i assegurant al màxim el compliment de la nova normativa sense oblidar el bon desenvolupament de les activitats i l’atenció cap a l’infant”. Per poder desenvolupar amb la màxima normalitat possible el curs cal una implicació de totes les parts, educadores i famílies, i la regidora afegia que “caldrà que totes les parts actuïn amb responsabilitat, especialment si l’infant presenta possibles símptomes compatibles com febre o febrícula, tos, dificultat per respirar, falta d'olfacte o de gust, mal de gola, calfreds, vòmits, diarrea, malestar o dolor muscular”.

Davant d’un possible cas, la recomanació de l’Ajuntament és activar el pla i que es posin en contacte amb el CAP de Gelida o el 061 Salut Respon i segueixin les indicacions dels professionals de la Salut.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!