Curs 2020/21

Gelida obre les llars d’infants municipals amb normalitat i el màxim de garanties

Estrenen un paquet de mesures adaptades a la nova situació sanitària per acollir els infants amb les millors garanties

Redacció Gelida 09-09-2020 11:53 Lectures 2489
Gelida obre les llars d’infants municipals amb normalitat i el màxim de garanties. Ajuntament de Gelida

Gelida obre les llars d’infants municipals amb normalitat i el màxim de garanties. Ajuntament de Gelida

Les Llars d’Infants Municipals de Gelida, el Montcauet i el Cérvol Blau, han obert aquesta setmana les seves portes per encarar el curs 20/21 en un inici de curs marcat per l’adaptació de les mesures de seguretat i protecció contra la covid-19. Un pla que les educadores han estat treballant en les darreres setmanes per garantir l’acollida dels 75 infants inscrits, seguint les instruccions i les directrius aprovades per als centres educatius de Catalunya des dels departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

El curs s’iniciava aquesta setmana amb el procés d’adaptació dels infants, que enguany també es presentava com una prova per a les educadores i les famílies per adaptar-se als nous protocols i les mesures establertes. El protocol creat per a les dues Llars d’Infants estableix les mesures a seguir com l’entrada esglaonada, l’organització de les aules amb grups de convivència estables segons la ràtio de cada grup, amb l’objectiu de facilitar la traçabilitat i la gestió dels possibles casos i identificació ràpida dels contactes. Per la mateixa raó els grups es mantindran en espais fixos. Les educadores portaran una mascareta nova a la llar amb roba d’ús exclusiu. Se seguirà el protocol marcat pel Departament en tots els casos, com en l’ús del lavabo o el canvi de bolquers.

A banda, es seguiran les mesures generals de la població per prevenir el risc de transmissió com garantir la distància amb els pares i mares a l’entrada i sortida de la llar, la neteja de mans i l’ús de mascareta. A cada centre hi haurà cartells que recordin les mesures a seguir per a les educadores i les famílies.

Malgrat aquesta nova situació sanitària, l’equip d’educadores de les dues llars d’Infants han treballat per elaborar una programació que permeti el desenvolupament adequat de l’infant com a centre del seu aprenentatge, fomentant l’autonomia per desenvolupar les seves capacitats motrius, cognitives, emocionals i socials. Oferint un ambient càlid i afectuós perquè els infants es puguin desenvolupar de manera integral.

La regidoria d’Educació, Marga Bertran, ens remarca “l’equip d’educadores de les dues llars han fet un gran esforç per rebre a tots els infants en les millors condicions i assegurant al màxim el compliment de la nova normativa sense oblidar el bon desenvolupament de les activitats i l’atenció cap a l’infant”. Per poder desenvolupar amb la màxima normalitat possible el curs cal una implicació de totes les parts, educadores i famílies, i la regidora afegia que “caldrà que totes les parts actuïn amb responsabilitat, especialment si l’infant presenta possibles símptomes compatibles com febre o febrícula, tos, dificultat per respirar, falta d'olfacte o de gust, mal de gola, calfreds, vòmits, diarrea, malestar o dolor muscular”.

Davant d’un possible cas, la recomanació de l’Ajuntament és activar el pla i que es posin en contacte amb el CAP de Gelida o el 061 Salut Respon i segueixin les indicacions dels professionals de la Salut.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No