Elecció Educativa Segura

Les famílies que no portaran els fills a l'escola reclamen vaga educativa i titllen el pla d'inici de curs de "sàdic"

L'AFEES assegura que pretendre tornar a la normalitat sense recursos suficients és un acte de crueltat

ACN Barcelona 13-09-2020 11:49 Lectures 2648

L'Agrupació de Famílies per una Elecció Educativa Segura (AFEES) s'ha refermat en la seva intenció de no portar els fills a l'escola davant un inici de curs marcat pel coronavirus i han reclamat una vaga educativa. Segons l'agrupació, el pla d'inici de curs dissenyat pel Govern és "terriblement sàdic" perquè, segons consideren, es pretén fer sense recursos suficients ni amb les condicions de seguretat adequades. "La pretensió de tornar a una normalitat en aquestes condicions no és una temeritat, sinó un acte de crueltat", sentencien al comunicat. L'AFEES també ha carregat durament contra sindicats, federacions de famílies, fundacions i el Departament i les direccions de centres, a qui han acusat de ser "còmplices" en la tornada a l'escola.

A més, asseguren que s'"utilitza" l'escola de cara a "la tornada a la normalitat productiva". "Tornem, tornem, tornem; tornem a on? A seguir destruint el planeta? A seguir dinàmiques d'eixamplament de la desigualtat? Algú s'atrevirà a donar una resposta honesta als nostres fills el primer dia de classe?", escriuen al comunicat, on asseguren que "el dictat del poder econòmic" ha estat "l'única veu que s'ha expressat". "Aquesta no és la nostra educació; no la reconeixem, no l'acceptem, no descansarem fins a esmicolar-la", avisen.

Les famílies es queixen que la tornada a l'escola es farà sense serveis d'infermeria, tests, distàncies de seguretat, baixada de ràtios o una contractació "significativa" de docents. També critiquen que no hi haurà suficients espais ni recursos tecnològics, econòmics o assistencials i apunten que tampoc s'ha treballat en la conciliació.

"Els que hem reclamat salut i seguretat només hem rebut amenaces i intimidació", lamenten. A més, també asseguren que s'exposa la comunitat docent "a unes condicions de manca total de recursos i estratègies organitzatives".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No