Es presenta la revista “Castells”, la primera publicació dedicada al món casteller

És bimensual i neix amb l'objectiu de “fer pedagogia”

Portada del primer número de la revista Castells

Portada del primer número de la revista Castells

Després d'una actuació a la Plaça de les Cols emmarcada en la celebració de la Festa per a una escola inclusiva, els de la camisa groc terròs es van donar cita al local de l'entitat, on es feia la presentació de la Revista Castells. Sixte Moral, alcalde de la ciutat, Eloi Roca, director de la revista i Pere Gassó, president dels Bordegassos, van parlar sobre la salut del món dels castells i de la cultura popular en general i van ressaltar la necessitat d'una publicació com aquesta. Segons Gassó, “ajuda al fet casteller i més en moments difícils com aquest en què costa molt engrescar la gent perquè vingui a plaça”.

“Hi ha llocs on encara no saben contar castells, on creuen que és una cosa de quatre que prenen mal quan cauen”, va afirmar-ne el director, “i la revista és ideal per explicar-los que darrera dels castells hi ha festa, integració, cultura i il·lusió per aconseguir un objectiu comú”. En aquest sentit, Eloi Roca va explicar que Castells neix amb la voluntat de difondre, promoure i donar a conèixer el fet casteller i tot el que l'envolta: música, tradició, cultura popular. Roca va destacar que la publicació vol ser “un pilar més sobre el qual se sustenti la cultura popular i, en especial, els castells.”

La publicació sobre el fet casteller es podrà trobar als quioscos cada dos mesos, tindrà una tirada de 12.500 exemplars i un preu de 3 euros. Entre el pública hi havia cares conegudes del món casteller, com ara Xavier Orriols, especialista en música i col·laborador de la revista, i Esteve Orriols, ex alcalde vilanoví i membre fundador de la colla dels Bordegassos. Com a gest simbòlic del suport dels Bordegassos a la revista, el president dels de la camisa groc terròs va fer lliurament al director de la publicació d'una butlleta de subscripció de l'entitat a la revista.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!