Dia Internacional de les Persones amb Sordesa

Les persones sordes i les seves famílies demanen mascaretes transparents per poder llegir els llavis

Alerten de conseqüències com estrès, ansietat i aïllament pel fet de no poder-se comunicar amb l'entorn

ACN Barcelona 28-09-2020 12:33 Lectures 1869
Les persones sordes i les seves famílies demanen mascaretes transparents per poder llegir els llavis. ACAPPS

Les persones sordes i les seves famílies demanen mascaretes transparents per poder llegir els llavis. ACAPPS

La Federació ACAPPS, que agrupa les associacions catalanes de pares i famílies amb sordesa, han llençat aquest dilluns una campanya per demanar mascaretes transparents, de forma que puguin llegir els llavis. Alerten de conseqüències com estrès, ansietat i aïllament pel fet de no poder-se comunicar amb l'entorn. A Catalunya viuen prop de 180.000 persones amb problemes d'audició, i el 97% llegeix els llavis per comunicar-se. A més, malgrat que la persona amb sordesa porti audiòfons o implants coclears, amb la mascareta, el so que els arriba és menys clar i a menys volum. Justament, aquest dimarts es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Sordesa.

Una solució per al col·lectiu són les mascaretes que tenen la part frontal transparent. Ara bé, cal que estiguin certificades. És per això que demanen un canvi de normativa per poder-les utilitzar.

A més, també es demana urgent als departaments d'Educació i Salut, als fabricants i als laboratoris acreditats que accelerin tots els procediments perquè aquestes mascaretes es puguin utilitzar a les aules.

Mentrestant, el col·lectiu reclama solucions que els permetin recuperar la seva autonomia, com ara permetre l'ús de pantalles fàcils quan es garanteixi la distància de seguretat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No