TELECOMUNICACIONS

El Govern inverteix 1,2 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat la comarca de l'Alt Penedès

Amb un total d’1,2 milions s’estendran 19,6 km de fibra òptica, que se sumaran als 150 ja existents, i connectaran quatre municipis nous

El Govern inverteix 1,2 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat la comarca de l'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya

El Govern inverteix 1,2 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat la comarca de l'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquest dimarts el projecte, aprovat pel Govern de la Generalitat, de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat al tram Vilafranca del Penedès – Pontons.

Un cop finalitzades les obres d’aquets projecte, el 52% dels habitants de la comarca de l’Alt Penedès disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2021. La comarca passa de tenir 50.000 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 7.066 habitants nous (3.264 habitants de Sant Martí Sarroca, 2.348 de Torrelles de Foix, 532 de Pontons i 922 de Pacs del Penedès). Amb una inversió d’1.200.000 euros, s’estendran 19,6 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 150 ja existents a l’Alt Penedès, i permetran connectar quatre municipis nous: Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Pontons i Pacs del Penedès.

Impuls al desplegament de la fibra òptica

Les obres, previstes per al 2021, s’inclouen en l’acord de Govern del 4 d’agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Cal recordar que l’acord de Govern preveu un increment de 57 milions d’euros més d’inversió, que se sumen als 13,5 que ja estan en execució per connectar les capitals de comarca.

D’aquesta manera, el Govern destinarà fins al 2021 un total de 70 milions d’euros en l’extensió de la xarxa de fibra òptica arreu del territori amb l’objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants. En total, més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

El projecte del Govern d'articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distància ha demostrat la seva efectivitat per fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors. Gairebé la totalitat dels municipis que disposen de xarxa de fibra òptica de la Generalitat, tenen demanda per part d’operadors privats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local