Cooperació

‘La justa trama’ ret comptes del projecte de Garraf Coopera al Brasil

L’estrena del documental, al teatre del Centre Parroquial, precedeix l’emissió que en farà el programa Latituds, del Canal 33, el 9 de novembre vinent

‘La justa trama’ ret comptes del projecte de Garraf Coopera al Brasil. Ajt Sant Pere de Ribes

‘La justa trama’ ret comptes del projecte de Garraf Coopera al Brasil. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Representants del Consell Municipal de Cooperació, voluntariat i socis de l’entitat Garraf Coopera han assistit a l’estrena a Sant Pere de Ribes del documental ‘La Justa Trama: el món és la xarxa que teixim’, el passat dijous, 8 d’octubre, al teatre del Centre Parroquial. El treball explica el projecte que aquesta entitat ha endegat al Brasil, on dona suport a la Justa Trama, la cadena de producció més gran del segment de la confecció tèxtil de l’economia solidària del país sud-americà. El Canal 33 l’emetrà el 9 de novembre vinent, a les 22h, al programa Latituds.

La regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Sandra Shimazu, ha agraït a Garraf Coopera “la seva disponibilitat i predisposició a passar el procés d’avaluació interna i de transparència de la seva activitat”, que és el fil argumental de la pel·lícula. “L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha ofert a l’entitat aquest recurs d’avaluació amb l’objectiu de retre comptes a la ciutadania sobre el destí i l’impacte dels recursos econòmics invertits en cooperació internacional del municipi. Esperem que aquest recurs els permeti millorar amb eficiència i eficàcia en els seus projectes de cooperació al desenvolupament”, ha explicat. La projecció s’ha tancat amb un torn de debat del públic moderat per Laura Lamarca, amb Enrique Castro, president de Garraf Coopera, i Miquel Carrillo, expert responsable de l’avaluació i producció del documental.

El treball, dirigit per Miquel Carrillo, pren com a punt de partida l’exercici d’avaluació del suport que l’Ajuntament ha ofert al projecte Justa Trama. Un dels seus voluntaris, l’Enrique, recorre les diferents baules de la cadena per tot el Brasil, parlant amb les persones implicades, escoltant les dificultats que pateixen i constatant els impactes aconseguits per l’economia social i solidària, després de dècades de treball.

Una projecció ajornada per l’inici de la crisi sanitària

‘La Justa Trama: el món és la xarxa que teixim’ ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i ha estat subvencionat per la Diputació de Barcelona. Inicialment, s’havia de presentar al municipi el març passat, però l’acte es va haver d’ajornar amb motiu de l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària de la Covid-19.

La cadena de producció de la Justa Trama dona feina a centenars de treballadores i treballadors a Rio Grande do Sul, Mato Grosso de Sul, Minas Gerais, Cearà i Rondônia, agrupats al voltants de les sis cooperatives i col·lectius que en formen part. El procés comença amb la plantació de cotó agroecològic i segueix amb la producció de filatures, complements i teixits, fins arribar a aconseguir tot tipus de peces de roba, bijuteria i joguines.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local