Formació professional

Acord a Vilanova per crear una Escola de Formació en Manteniment i Reconversió del sector nàutic

Ports de la Generalitat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Confraria de Pescadors busquen incorporar personal qualificat al mercat laboral mitjançant la formació professional i cursos ocupacionals

Acord a Vilanova per potenciar la formació professional relacionada amb els sectors pesquer, nàutic i industrial. Generalitat de Catalunya

Acord a Vilanova per potenciar la formació professional relacionada amb els sectors pesquer, nàutic i industrial. Generalitat de Catalunya

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), Olga Arnau, el patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, Jaume Carnicer, i el vicesecretari de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Manel Ferrera, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració que tindrà una vigència de quatre anys, prorrogable fins a quatre anys més.

Aquesta col·laboració ha de promoure la formació en el manteniment i reconversió del sector nàutic. En el marc de l’acord,  s’estableix que a les instal·lacions del port de Vilanova i la Geltrú es procurarà la ubicació d’una Escola de Formació en Manteniment i Reconversió del sector nàutic, de titularitat i a càrrec de l’IMET.

Ports de la Generalitat té com a objecte social promoure activitats nàutiques, d’esbarjo, esportives, de recerca científica i culturals. Integrar els ports  en el seu entorn social i municipal; i participar en el foment d’ús de les infraestructures portuàries situades a la costa catalana, incidint en les activitats econòmiques que puguin generar-hi sinergies. El president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, ha posat en valor el conveni i ha dit que “referma la situació estratègica del port de Vilanova i la Geltrú com a motor econòmic del Garraf i el seu hinterland i com a referent en tecnologia, investigació i innovació al territori”. Quant al desenvolupament de la formació nàutica,  Isidre Gavín ha afegit que el port és “una plataforma excel·lent per a la formació nàutica, especialment en manteniment dels vaixells i un element bàsic per potenciar l'establiment d’empreses nàutiques que aportin un impacte econòmic i social i l’ocupació”. Gavín ha afegit: “En un moment de crisi econòmica com la que es viu en algunes zones de Catalunya és important generar noves expectatives de futur per al jovent de Vilanova que acabin impulsant l’economia local i generin llocs de treball”.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha valorat molt satisfactòriament la signatura d’aquest conveni a tres bandes, que té per objectiu assolir un emplaçament al Port de Vilanova i la Geltrú on poder desenvolupar formació en manteniment d’embarcacions, seguint el model d’èxit que ja es porta a terme entre Aeroports de Catalunya, l’aeroport de Lleida-Alguaire i l’Escola de Formació aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV).

Per Olga Arnau “resulta transcendent el fet de poder signar un acord que ens permetrà poder disposar d’unes bones instal·lacions on fer formació de caràcter ocupacional i d’especialització professional, a través de l’IMET i en col·laboració amb empreses existents al port vilanoví, com també en l’àmbit de la formació professional mitjançant l’alumnat dels cicles formatius de l’Institut Lluch i Rafecas”.

L’alcaldessa ha explicat que el conveni “ens dóna l’oportunitat de convertir-nos en referent nacional en la formació en manteniment, ja que comptarem amb formació en manteniment ferroviari, aeronàutic i ara també en el sector nàutic. Una realitat que ens permet assolir el somni llargament perseguit, de fer que la ciutat disposi d’excel·lents instal·lacions on poder impartir la formació i amb arrelament empresarial al seu voltant”.

Per la seva banda, Jaume Carnicer ha dit que per a la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú: “És important que se signi aquest Conveni amb el Centre formatiu IMET per tal que els joves de la ciutat i la comarca tinguin oportunitats de feina lligades al món nauticopesquer”.Carnicer ha afegit que “la formació de personal vinculada a la reparació de les barques posiciona Vilanova en el món de la formació aeronàutica”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!