Alerta sanitària

Un brot de coronavirus afecta pacients i personal de l'hospital de Sant Camil

De moment s’han detectat 12 casos positius i s'han activat restriccions com el tancament de les visites a la zona de residència

Redacció Sant Pere de Ribes 20-10-2020 15:44 Lectures 16227

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf ha informat aquest dimarts de la detecció d’un brot de COVID-19 entre professionals i pacients ingressats a l’Hospital Sant Camil. Segons un comunicat, el centre hospitalari va actuar amb rapidesa des del moment en què es va conèixer el primer cas realitzant PCR a tots els professionals assistencials i pacients, "començant per les zones on s’han detectat els primers casos, amb l’objectiu de conèixer l’origen, la magnitud i poder emprendre mesures de contingència".

De moment s’han detectat 12 casos positius (vuit pacients ingressats i 4 membres del personal sanitari) i tots han estat aïllats per tal de tallar la cadena de transmissió. El Consorci Sanitari ha informat que el primer contagi es va detectar dilluns i que el brot afecta dues plantes del centre. De fet, una de les primeres mesures que ha aplicat el centre és el tancament de visites a la zona de Residència.

A part dels tests, el Consorci ha pres algunes mesures per tal de garantir la seguretat de professionals, pacients i familiars com ara la desprogramació d’alguna activitat quirúrgica no urgent a l’Hospital Sant Camil. Segons com evolucioni la situació es prendran altres mesures al respecte, però es dona prioritat a seguir atenent a pacients amb patologies no-covid sempre que es garanteixi la seva seguretat.

Entre les restriccions que s'han imposat a l'hospital de Sant Camil, hi ha l'anul·lació de visites i acompanyants a l’àrea l’hospitalització i urgències, tot i que sí que podran estar acompanyats els menors, persones dependents, pacients que es troben en el final de vida, dones que han donat a llum i aquelles persones que la seva situació clínica ho requereixi.

El consorci també ha anunciat la gratuïtat de les televisions a les habitacions a partir dels propers dies, per fer una mica més confortable l’estada dels pacients que no poden rebre visites: "Des del CSAPG volem destacar que aquestes mesures poden ser canviants segons l’evolució de la situació als nostres centres i que, seguint els protocols que marca el Departament de Salut, actuarem de la forma més adient per evitar contagis i garantir la seguretat dels nostres pacients".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No