Alerta sanitària

La policia de Sitges posa 32 denúncies durant el cap de setmana, 23 de les quals per incompliment de les mesures sanitàries

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a extremar les precaucions i a complir escrupolosament amb totes les mesures de seguretat sanitàries

Redacció Sitges 20-10-2020 16:56 Lectures 2884
La policia de Sitges posa 32 denúncies durant el cap de setmana, 23 de les quals per incompliment de les mesures sanitàries. Ajuntament de Sitges

La policia de Sitges posa 32 denúncies durant el cap de setmana, 23 de les quals per incompliment de les mesures sanitàries. Ajuntament de Sitges

La Policia Local de Sitges ha intensificat aquest cap de setmana la vigilància per assegurar que es respecten les mesures de seguretat sanitària per combatre la pandèmia.

El dissabte, els agents van patrullar diverses zones de Sitges, especialment parcs i espais oberts de la via pública, per evitar les concentracions de persones i assegurar que es compleixen les mesures de seguretat.

Durant la nit, els agents van realitzar un total de 23 denúncies a persones per incompliment d’alguna d’aquestes mesures; 2 per negativa a identificar-se i manca de respecte als agents de l’autoritat; 3 denúncies per consum a la via pública (prohibit per l’Ordenança de Civisme) i 2 més per tinença de substàncies estupefaents. A més, els agents van dur a terme un control d’alcoholèmia durant el qual es va detectar una persona que va donar positiu al test de drogues, es va immobilitzar un vehicle i es van dur a terme 2 denúncies a conductors que tenien l’ITV caducada.

L’Ajuntament recorda que actualment estan prohibides  les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència”, tant en l'àmbit privat com en el públic. Tanmateix, es recomana en les trobades i reunions mantenir la bombolla ampliada i es recorda que en les reunions de fins a 6 persones en espais públics no es permet consumir aliments ni begudes.

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a extremar les precaucions i a complir escrupolosament amb totes les mesures de seguretat sanitàries amb l’objectiu de frenar els contagis i aturar la propagació de la pandèmia.

Portar la mascareta, mantenir la distància social i rentar-se les mans regularment continuen sent accions indispensables per lluitar contra la Covid-19.
 

Principals restriccions 
 
Mobilitat
Es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i la circulació per la via pública, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva.
Es recomana mantenir les “bombolles de convivència” o la “bombolla ampliada”. Bombolla de convivència: persones amb qui convivim Bombolla ampliada: persones amb qui convivim + persones amb qui ens relacionem (escola, feina...)
  
Empreses de serveis i comerç minorista
Els els establiments comercials que habitualment podien obrir durant tot el dia hauran de tancar entre les 22h de la nit i les 7h del matí.
Es permet l’obertura d’establiments i locals comercials minoristes amb un 30% de l’aforament total.
S’ha de garantir una distància mínima d’1,5 metres entre clients (si no és possible, es permet la permanència d’un client).
Els establiments i locals comercials minoristes de més de 400 m2 de superfície útil d'exposició i venda han de disposar de sistemes de control de l’accés i de l’aforament en temps real.
En els espais comuns i de pas, i en les diferents plantes d’una establiment limita l’aforament al 30%.
Es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils (a Sitges es prohibeix l’accés als parcs infantils a partir de les 20 hores), ludoteques o àrees de descans.
L’accés als emprovadors es redueix a una persona per cabina com a màxim.
Els mercats no sedentaris han de reduir al 30% la capacitat d’aforament.
Es poden establir sistemes de recollida al local de forma esglaonada per evitar aglomeracions i també sistemes de repartiment a domicili.
No es permet l’obertura de les empreses que ofereixen serveis que impliquen contacte personal proper, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris. Es prohibeixen específicament els serveis de tractament de bellesa, excepte els de perruqueria.
 
Actes religiosos i cerimònies civils (casaments, cerimònies fúnebres)
Assistència limitada al 50% de l’aforament.
 
Activitats culturals, d’espectacles públics i recreatives         
Activitats culturals, d’espectacles públics i recreatives
Aforament no superior al 50% de la capacitat màxima, amb seients preassignats i registre de dades de contacte. Horari de tancament a les 23.00 h.
Se suspèn l’obertura al públic dels parcs i fires d’atraccions, inclosa qualsevol estructura no permanent desmuntable. Es prohibeix l’obertura d’establiments d’activitats lúdiques infantils privades en espais
Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden estar oberts fins a les 20h.
 

Activitat esportiva 
Es poden utilitzar les instal·lacions i els equipaments esportius de caràcter lúdic amb control d’accés, sense superar el 50% de l’aforament.
S’ajornen totes les competicions esportives previstes, excepte les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals.
Tancament d’espais esportius no supervisats.
 
Activitats d'hoteleria i restauració
Se suspenen les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments, excepte entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia.
S’exclouen els restaurants dels hotels per a ús dels clients de l’hotel, els serveis de restauració integrats en centres sanitaris i socials residencials i els menjadors de caràcter social.
En establiments hotelers es limita l’aforament al 50% en els espais comuns.
 
Activitats relacionades amb el joc
Se suspèn l’obertura al públic d’activitats de salons de jocs, casinos i sales de bingo.
 
Congressos, convencions, fires comercials i festes majors
Se suspèn la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.
 
Centres de treball
S’ha de prioritzar el treball a distància i reforçar el control dels espais comuns.
S’han d’adoptar mesures organitzatives en les condicions de treball i mesures de neteja i desinfecció.
 
Activitats docents universitàries
En l’àmbit de les universitats catalanes, tota la docència teòrica presencial ha de passar a format virtual.

La policia de Sitges posa 32 denúncies durant el cap de setmana, 23 de les quals per incompliment de les mesures sanitàries
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No