Casals d'estiu

L'acadèmia de robòtica RobotSitges guanya el primer premi del “Bitbot Challenge 2020”

Els premis que impulsa la Generalitat han reconegut el projecte sitgetà per millorar els sistemes de reg de la vinya a través de dispositius electrònics per evitar plagues i malalties

L'acadèmia de robòtica RobotSitges guanya el primer premi del “Bitbot Challenge 2020” . RobotSitges

L'acadèmia de robòtica RobotSitges guanya el primer premi del “Bitbot Challenge 2020” . RobotSitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'acadèmia de robòtica i programació RobotSitges ha estat guardonada amb els premis “Bitbot Challlenge 2020”, que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, amb la col·laboració de la Fundació i2cat. Enguany, el Govern ha impulsat la primera edició d’aquests premis amb la voluntat d’impulsar un reconeixement per aquells casals d’estiu de temàtica tecnològica que promoguin i tinguin més places per a nenes.

Aquests premis, que s’emmarquen dins el programa DonaTIC del Govern, que busca augmentar la presència de les dones en l’àmbit tecnològic, tenen l’objectiu de donar una empenta a les empreses i entitats de lleure educatiu, afectades per l’aturada durant la crisi de la Covid19, i garantir que hi hagi una oferta d’activitats, per a infants i joves d’entre 8 i 14 anys, vinculades amb la tecnologia.

Tot i ser la primera edició i haver-se llançat el repte en ple estat d’alarma, ha tingut una bona participació amb més de 25 projectes de casals presentats, 17 dels quals han passat la primera fase, d’aquests, 15 són els que s’han portat a terme, i finalment, tres n’han sortit guanyadors.

En total, s’han destinat gairebé 30.500 euros. Dels 17 projectes de casals que van ser seleccionats per la primera fase, 15 han estat premiats amb 1.500 euros per portar-los a terme. Un primer pagament de 750 euros a l’inici del projecte de casal, per posar-lo en marxa, i la resta una vegada entregada una memòria justificativa que acreditava el desenvolupament de les activitats proposades. En una segona fase (un cop lliurades i valorades les memòries) les tres millors propostes han estat reconegudes amb un primer premi de 4.000 euros, un segon de 2.500 euros i un tercer de 1.500 euros.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha fet l’obertura de l’acte de lliurament, on ha aprofitat per posar en valor la presència de dones al sector tecnològic i ha encoratjat a que no només cada vegada n’hi hagi més, sinó que ocupin llocs de lideratge: “No només volem més dones TIC, sinó dones que liderin el sector TIC”.

El “Bitbot Challenge 2020” ha tingut com a temàtiques principals la programació o robòtica educativa, la fabricació digital, la ciberseguretat i el ciberactivisme digital. Les activitats s’han fet entre l’1 de juliol i el 14 de setembre, i les propostes es van presentar del 3 al 23 de juny.

Guardonats amb els premis “Bitbot Challenge 2020”

El primer premi del “Bitbot Challenge 2020” és pel projecte d’“Automatització del reg amb micro:bit”, de RobotSitges. Un treball que consisteix en millorar els sistemes de reg de la vinya a través de dispositius electrònics per evitar plagues i malalties. Aquest projecte ha destacat per ser l’únic casal que ha aconseguit tenir un públic 100% femení.

El segon premi és pel projecte “Campus Tecnològic Tria”, de la Fundació Comtal de Barcelona, que destaca per la seva modalitat no presencial completament, per oferir la totalitat de les seves places a col·lectius vulnerables i aconseguir un 83% de participació de nenes.

Finalment, el tercer premi és pel projecte “Any 2230. Programa Interestelar Artemis”, de RobotElBaix de Sant Feliu de Llobregat. Amb ell, els participants han treballat gran part dels àmbits de l’enginyeria digital: l’electrònica, el vol de drons, la programació i la robòtica, donant resposta als petits reptes que es pot trobar la tripulació d’una nau espacial. Una proposta molt extensa i completa que, a més, ha reservat un 40% de les places a col·lectius vulnerables.

El Departament de Polítiques Digitals ha celebrat la primera edició d’uns premis que s’emmarquen dins el programa DonaTIC i que busquen reconèixer els casals d’estiu tecnològics amb especial atenció a la presència femenina.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local