Curs 2020/21

Bargalló anuncia que els 300.000 ordinadors arribaran abans de Nadal

Educació compra mascaretes transparents per a persones sordes

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat en una compareixença al Parlament que aquest dimarts han arribat 1.183 mifis de connexió de 37 centres del Pla Pilot i aquest dimecres s'inicia l'enviament massiu de 15.000 connectivitats a alumnes de batxillerat i FP. Bargalló ha afegit que a partir de dimecres començaran a arribar els primers 23.000 ordinadors per a docents i que els de l’alumnat s'aniran repartint "a mitjans de novembre i tots hauran arribat abans de Nadal". Es tracta dels 300.000 ordinadors promesos el juliol passat per alumnes de 3r i 4t d'ESO, batxillerat i formació professional.

Pel que fa a la reducció de la presencialitat en els ensenyaments postobligatoris, Bargalló ha aclarit que "les instruccions del 30 de juny ja s’establien els models híbrids d’aprenentatge" i que en tots els casos de no presencialitat aquesta "no pot ser inferior al 50%".

Ha anunciat que aquest dimarts s’ha publicat al portal de centres els criteris i orientacions per implementar el model híbrid, que duraran fins a finals de desembre perquè "les mesures educatives han de ser sostingudes en el temps", ha argumentat.

Noves mesures de ventilació

El titular d’Educació també ha destacat que "l’ús de la mascareta redueix la propagació del virus aerosol" però ha afegit que "més enllà d’això, la ventilació ajuda que aquest virus es redueixi encara molt més". Per això, ha dit que si es pot, "és aconsellable mantenir les finestres obertes els 10 cm de manera permanent per aconseguir un flux d’aire continu".

Ha afegit que en qualsevol cas "cal cercar l’equilibri entre la ventilació de les aules i el confort tèrmic i acústic" i per això "hi haurà unes orientacions clares al respecte, depenent del territori", ha remarcat.

Pel que fa a les dades d’inici de curs, Josep Bargalló ha apuntat que "aquest curs hi ha 12.098 alumnes menys que el curs anterior en el règim general", que són 3.954 alumnes menys a P3, 12.163 alumnes menys a primària, 1.454 alumnes més a ESO, 591 alumnes més a batxillerat i 2.420 alumnes més a FP.

Ha assenyalat que, tot i que el nombre de places a P3 ha estat "molt inferior" a l’oferta, s'han mantingut el nombre de grups en general. També ha dit que en aquests moments, hi ha 81 noves construccions escolars en procés.

Cs i PP critiquen la gestió de l'inici de curs

La diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, ha lamentat que no hi hagi ordinadors per a tots els alumnes davant el risc d'un possible tancament de les escoles provocat per l'avanç de la covid-19 perquè "el departament no ha fet les compres necessàries" i ha recordat que "des que va començar l'anterior confinament, Cs ha advertit de la qüestió i ha presentat diferents iniciatives al respecte".

També ha dit que s'hauria d'haver fet formació digital al professorat per fer front al repte de l'ensenyament híbrid d'aquest curs. "El curs passat la pandèmia ens va agafar per sorpresa, però ara han tingut molts mesos per preparar la nova situació i absolutament tot el professorat hauria d'haver rebut formació digital", ha explicat.

Per la seva banda, el diputat del PP, Daniel Serrano, ha demanat al conseller que treballi "amb el pitjor dels escenaris assegurant que la comunitat educativa disposa de totes les eines perquè les classes puguin seguir amb el mateix nivell d'exigència que si fos presencial".

"Hem començat malament", ha dit Serrano, que ha criticat que tot i l'inici d'alguns estudis per via telemàtica "no tothom disposa de connectivitat en aquests moments". "De nou arriben tard" ha reblat. També ha reclamat una reducció de ràtios pels alumnes que segueixen les classes presencialment.

Educació compra mascaretes transparents per a persones sordes

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat la compra de mascaretes de protecció de la covid-19 transparents per a persones sordes. "Tant bon punt hi ha hagut la primera homologació de mascaretes, hem iniciat un expedient de compra, que començarem a tenir en els propers dies", ha explicat Bargalló. Ha exposat que el Departament ha proveït els centres d’EPIs i de tot aquell material que requereixen per adaptar-se a les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries. En aquest sentit ha detallat que cada docent ha rebut 8 mascaretes reutilitzables que poden rentar-se 20 vegades i cada centre un pack de 8 unitats de mascaretes higièniques per a cada professional del centre més un 10% per a cobrir les substitucions.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!