Estafa

Els Mossos alerten d'una estafa en residències a través d'una falsa comanda urgent de material sanitari

La policia demana no realitzar cap pagament sense fer les comprovacions pertinents

ACN Barcelona 04-11-2020 9:08 Lectures 1843
Els Mossos alerten d'una estafa en residències a través d'una falsa comanda urgent de material sanitari. EIX

Els Mossos alerten d'una estafa en residències a través d'una falsa comanda urgent de material sanitari. EIX

Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova estafa detectada en algunes residències de gent gran de Barcelona i l'àmbit metropolità. El cos policial ha alertat que l'estafador truca per lliurar una comanda urgent de material sanitari per la covid-19 i demana un pagament immediat. Els Mossos han alertat que abans de fer qualsevol pagament, es facin les comprovacions adequades. El cos policial han informat que investiga diverses trucades en què l'estafat ha pagat la quantitat que se li demanava però la comanda no ha arribat mai. Els Mossos no descarten que hi hagi més casos relacionats amb aquesta estafa.

Segons explica la policia els estafadors solen trucar quan no hi ha el personal de gerència o direcció i al capdavant dels centres hi ha altres treballadors. Es fan passar per un càrrec vinculat a l’administració o alguna entitat o organització de l’àmbit de la salut i els expliquen que rebran una comanda amb un equipament específic per fer front a la covid-19. Durant les trucades els estafadors deixen clar que ja han parlat amb els responsables de la residència per donar versemblança a la posada en escena.

Els Mossos afegeixen que els delinqüents juguen amb la necessitat d’obtenir material disponible per fer front a la pandèmia i amenacen amb sancions econòmiques si no es fa el pagament de la suposada comanda de material.

En tots els casos qui truca diu ser un càrrec d’algun organisme de salut rellevant que està en contacte amb la direcció de la residència, i assegura que s'ha autoritzat el pagament. En els casos que s'ha aconseguit fer reeixir l'estafa, el pagament s'ha fet a través d’aplicacions d’enviament de diners a l’estranger.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No