Emancipació juvenil

Dos joves extutelats s’incorporen al Consell Comarcal del Garraf a través del Programa Treball i Formació

Els joves tenen un contracte de dotze mesos com a auxiliars de consergeria i rebran 150 hores de formació professional

Dos joves extutelats s’incorporen al Consell Comarcal del Garraf a través del Programa Treball i Formació. CC Garraf

Dos joves extutelats s’incorporen al Consell Comarcal del Garraf a través del Programa Treball i Formació. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dos joves extutelats per la Generalitat de Catalunya han començat a treballar aquesta setmana al Consell Comarcal del Garraf, a través de la línia “Joves Tutelats i Extutelats” del Programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta línia de subvencions és facilitar l’accés al món laboral a joves tutelats o extutelats per l’administració, a través de l’experiència professional en un entorn real i d’un itinerari formatiu que els prepari per a la transició al mercat de treball ordinari.

Els dos joves han signat un contracte de dotze mesos, durant els quals treballaran com a auxiliars de consergeria de les dues seus de l’ens comarcal i rebran 150 hores de formació professional vinculada a les seves tasques laborals. Aquesta contractació també els ha permès regularitzar el permís de treball.

Des del Servei de dinamització cívica per a l’emancipació juvenil del Consell Comarcal del Garraf, que es desenvolupa des de desembre de 2019 a Cubelles, s’ha detectat la necessitat de generar accions adreçades a joves migrats sols, per a facilitar la seva inserció laboral, fomentar la seva autonomia i fer possible la seva regularització administrativa.

En aquest sentit, aquesta línia del Programa Treball i Formació s’adequa a la necessitat de continuar fent un acompanyament a aquests joves, per a evitar el possible desemparament i exclusió social, al perdre les mesures de protecció després d’arribar a la majoria d’edat.

La subvenció atorgada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies al Consell Comarcal del Garraf és de 38.742,32 euros, i cobreix el mòdul d'experiència laboral i el mòdul de formació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local