Emancipació juvenil

Dos joves extutelats s’incorporen al Consell Comarcal del Garraf a través del Programa Treball i Formació

Els joves tenen un contracte de dotze mesos com a auxiliars de consergeria i rebran 150 hores de formació professional

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-11-2020 11:33 Lectures 2470
Dos joves extutelats s’incorporen al Consell Comarcal del Garraf a través del Programa Treball i Formació. CC Garraf

Dos joves extutelats s’incorporen al Consell Comarcal del Garraf a través del Programa Treball i Formació. CC Garraf

Dos joves extutelats per la Generalitat de Catalunya han començat a treballar aquesta setmana al Consell Comarcal del Garraf, a través de la línia “Joves Tutelats i Extutelats” del Programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta línia de subvencions és facilitar l’accés al món laboral a joves tutelats o extutelats per l’administració, a través de l’experiència professional en un entorn real i d’un itinerari formatiu que els prepari per a la transició al mercat de treball ordinari.

Els dos joves han signat un contracte de dotze mesos, durant els quals treballaran com a auxiliars de consergeria de les dues seus de l’ens comarcal i rebran 150 hores de formació professional vinculada a les seves tasques laborals. Aquesta contractació també els ha permès regularitzar el permís de treball.

Des del Servei de dinamització cívica per a l’emancipació juvenil del Consell Comarcal del Garraf, que es desenvolupa des de desembre de 2019 a Cubelles, s’ha detectat la necessitat de generar accions adreçades a joves migrats sols, per a facilitar la seva inserció laboral, fomentar la seva autonomia i fer possible la seva regularització administrativa.

En aquest sentit, aquesta línia del Programa Treball i Formació s’adequa a la necessitat de continuar fent un acompanyament a aquests joves, per a evitar el possible desemparament i exclusió social, al perdre les mesures de protecció després d’arribar a la majoria d’edat.

La subvenció atorgada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies al Consell Comarcal del Garraf és de 38.742,32 euros, i cobreix el mòdul d'experiència laboral i el mòdul de formació.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No