Estafa

Denuncien sis persones per simular ser víctimes de robatoris a l’Alt Penedès

La intenció de simular ser víctima d’un robatori violent és la de cobrar la indemnització de la seva assegurança

Redacció Vilafranca del Penedès 16-11-2020 19:41 Lectures 1922
Denuncien sis persones per simular ser víctimes de robatoris a l’Alt Penedès. Mossos d'Esquadra

Denuncien sis persones per simular ser víctimes de robatoris a l’Alt Penedès. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Alt Penedès, des del mes de juny, han denunciat quatre homes i dues dones, de nacionalitats espanyola i marroquina, d’edats compreses entre els 23 i els 61 anys i veïns de les comarques de l’Alt Penedès i el Baix Camp, com a presumptes autores d’un delicte de simulació de delicte i d’estafa.

Les investigacions es van iniciar quan les persones van denunciar haver estat víctimes de robatoris violents a la via pública. Els agents van comprovar  que aquests robatoris no havien existit i en realitat es tractaven de furts o de pèrdues. La intenció dels denunciants era la d’obtenir una indemnització per part de la companyia asseguradora.

El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l'Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa de sis a dotze mesos.

L'objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les asseguradores, cosa que comporta la comissió d'un delicte d'estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.  I si no la superés, la pena és d’un a tres mesos de multa.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No