Drogues

Una desena de detinguts en l'operatiu contra el tràfic de marihuana a Barcelona, el Baix Llobregat i el Penedès

Els Mossos, la Guàrdia Urbana i l'Agència Tributària desarticulen una organització criminal

ACN El Vendrell 17-11-2020 13:55 Lectures 2729
Pla general d'un dels detinguts en l'operació contra el tràfic de marihuana a Barcelona. ACN

Pla general d'un dels detinguts en l'operació contra el tràfic de marihuana a Barcelona. ACN

El dispositiu policial contra el tràfic de marihuana que s'ha desplegat aquest dimarts a Barcelona (Barcelonès), el Vendrell (Baix Penedès), Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) i Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) ha finalitzat amb una desena de detinguts. Tots ells formaven part d'una organització criminal dedica al tràfic d'aquesta droga. Les detencions s'han produït en el marc d'un operatiu conjunt entre Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona i el servei de vigilància duanera de l'Agència Tributària. En el transcurs del dispositiu s'han fet vuit entrades i escorcolls. S'han intervingut més de 4.000 plantes, diners, estris per la manipulació de la droga i dues armes de foc reals i una detonadora. 

La investigació es va iniciar a l'octubre, quan la Guàrdia Urbana va detectar que en una nau industrial del districte de Sants-Montjuïc hi hauria instal·lada una plantació de marihuana. Els investigadors van constatar que la plantació estava controlada per una organització integrada per una desena de persones, de nacionalitat espanyola, dedicada al cultiu interior de marihuana i a la seva venda i distribució. Dins de l'organització, cada persona tenia assignat un rol i unes tasques concretes per tal de distribuir la droga.

Es va constatar també que l'organització tenia altres cultius 'indoor' repartits en diferents punts del territori, i que per traslladar les plantes un cop recollides feien servir furgonetes llogades.

Els agents van trobar també que en la principal nau investigada al districte de Sants-Montjuïc, el corrent elèctric registrat per la companyia elèctrica era extremadament alt, la qual cosa va fer pensar que la plantació podria estar a punt de ser recollida per tal d'iniciar-se la seva distribució. Les factures arribaven a ser de milers d'euros.

La investigació es va precipitar després de detectar-se unes filtracions d'aigua en pisos de diversos veïns i comprovar que la canonada del gas estava molt propera al cablejat elèctric, cosa que accentuava el risc que es produís un incident greu.

Per tot això, aquest dimarts al matí s'ha desplegat un dispositiu policial amb nou entrades a Barcelona i tres a Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de Bonesvalls. Els detinguts passaran a disposició judicial durant els propers dies.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No