25N

Sant Pere de Ribes difón un còmic i una guia per lluitar contra la violència de gènere

Les accions s’emmarquen en el programa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre

Sant Pere de Ribes difón un còmic i una guia per lluitar contra la violència de gènere. EIX

Sant Pere de Ribes difón un còmic i una guia per lluitar contra la violència de gènere. EIX

La regidoria d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI repartirà exemplars del còmic 'Hombres feministas' i una guia sobre violència de gènere per a adolescents pels centres d’educació primària i secundària, les biblioteques públiques i entitats del municipi. L’acció s’emmarca en el programa amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La publicació Hombres feministas, editada per la Fundació CEPAIM, fa un repàs de les trajectòries d’homes que s’han destacat pel seu feminisme al llarg de la història. Entre els escollits, s’hi troben el filòsof John Stuart Mill; el fundador de la Institución Libre de Enseñanza, Francisco Giner de los Ríos, i el Primer Ministre del Canadà, Justin Trudeau.

El còmic, amb guió d’Alicia Palmer i dibuixos de José J. Mínguez, s’ha editat en el marc de les accions de sensibilització per a la prevenció de la violència de gènere cap a les dones contemplades en el Proyecto SALIR ADELANTE, finançat en els darrers anys per la Direcció General de Migracions del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

Identificar la violència i saber com actuar

La guia sobre violència de gènere, adreçada al conjunt de la ciutadania però sobretot a adolescents, explica de manera planera i amb il·lustracions què és la violència de gènere i què es pot fer en cas de produir-se. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’activista Feminista Ilustrada.

Segons ha explicat la regidora d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI, Antònia Pulido, “repartim les dues publicacions amb l’objectiu que tant infants com adolescents i adults puguin tractar i reflexionar sobre la perspectiva de gènere de manera més entenedora i amena”. La difusió d’aquest material de sensibilització cap als diferents col·lectius està recollit en el Pla d’Accions del II Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Tallers i exposicions amb motiu de la diada

Sant Pere de Ribes celebrarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb diversos actes del 24 de novembre al 4 de desembre. Amb motiu d’aquesta diada, l’Ajuntament penjarà pancartes institucionals a la Casa de la Vila de Ribes i a la Vinya d’en Petaca i s’encendran focus liles a les rotondes de Ribes i les Roquetes.

El programa d’actes inclou tres tallers, un d’ells adreçat a fomentar la sororitat, i una exposició de fotografies i espelmes en record del col·lectiu de víctimes de la violència masclista. A més, les xarxes socials municipals difondran les vinyetes sobre violència de gènere elaborades per Feminista Ilustrada.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!