Família al límit

Porten set mesos fora de casa perquè l'asseguradora no els paga els danys ocasionats per un aiguat a Banyeres del Penedès

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès amenaça de deixar de treballar amb el BBVA si no resol la situació

Porten set mesos fora de casa perquè l'asseguradora no els paga els danys ocasionats per un aiguat a Banyeres del Penedès. Ajuntament de Banyeres

Porten set mesos fora de casa perquè l'asseguradora no els paga els danys ocasionats per un aiguat a Banyeres del Penedès. Ajuntament de Banyeres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els inquilins de dos pisos de Banyeres del Penedès porten set mesos fora de casa perquè l'asseguradora encara no els ha indemnitzat pels danys ocasionats arran d'un aiguat el mes d'abril. Unes obres a mig fer a la teulada de l'edifici van propiciar que s'inundessin els pisos de la tercera planta i que les filtracions fins i tot arribessin a la segona. Els inquilins de sis habitatges van haver de marxar de casa i, tot i que la majoria ja han cobrat i han pogut tornar-hi, Alberto Feito i un altre veí encara no han rebut cap indemnització. Segons Feito, el BBVA li ha ofert 2.400 per una part dels danys, però ell en reclama 7.000. L'Ajuntament amenaça de deixar de treballar amb el BBVA si no resol la situació.

Alberto Feito ha explicat que al principi se'n va anar a viure a casa del fill creient que "seria cosa d'un parell de mesos", però que anaven passant els mesos i l'asseguradora "no responia". Primer van fer-li un peritatge que valorava el contingut del pis en uns 980 euros i, després, ho van revisar i van elevar aquest import fins als 2.400 euros. Posteriorment, un peritatge extern que incloïa matalassos, mobles, làmpades i estores, entre d'altres, valorava el contingut en poc més de 7.600 euros.

Segons l'afectat, els pèrits van arribar a afirmar que els danys que tenia als mobles no es devien a les pluges sinó "al desgast habitual de la llar", on porta vivint des de fa quatre dècades. Desesperat, dilluns va començar una vaga de fam però l'endemà a la tarda la va acabar deixant per motius de salut. Segons ha explicat, el BBVA li ha demanat que els donés una mica de temps, li ha garantit que "ja està tot arreglat" i que aquest mateix dijous el pèrit aniria al pis, ubicat a la rambla del Pujolet.

L'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, ha explicat que alguns afectats que no tenien familiars a prop es van allotjar en pensions de la zona. Unes despeses que, de moment, ha assumit l'asseguradora de l'administradora de finques. "Moltes famílies han estat dormint i menjant durant cinc mesos en una habitació de deu metres quadrats", ha assenyalat l'alcalde. Sobre el cas concret de Feito, el batlle ha lamentat que porti "més de set mesos fora de casa quan ha pagat l'assegurança fidelment cada any".

Per tot plegat, Benach ha garantit que si l'entitat bancària "no respon" impulsaran un decret per tal d'avançar diners als afectats que encara no han pogut retornar a casa seva. A més, ha advertit que si aquesta setmana no resol la situació l'Ajuntament deixarà de treballar amb el BBVA i traspassarà els diners a un altre banc. "D'entitats així no en volem. Set mesos són una vergonya", ha denunciat l'alcalde.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local